Nuttige oefenwedstrijden Zeerobben

HARLINGEN - Met twee winstpartijen tegen respectievelijk NOK (4?2 ) en QVC (4?0), beide uitkomend in de derde klasse A, voldoet Zeerobben aan de verwachtingen. Maar het lijkt wel of Zeerobben eerst op gang moet komen, want tegen NOK moest zelfs een 0?2 achterstand weggewerkt worden.

De al brede selectie van afgelopen jaar is uitgebreid met een aantal potentiële kandidaten voor een basisplaats. Het doel van deze dubbel ligt dan ook in het feit, dat de staf alle spelers de kans wil geven zich te onderscheiden in hun specifieke kwaliteiten.
In de wedstrijd tegen NOK keek Zeerobben al binnen vijf minuten tegen een 0–1 achterstand aan, na een goed uitgevoerde aanval bleek Theo Nota kansloos. Mogelijkheden deden zich wel voor, maar doeltreffendheid ontbrak. NOK daarentegen maakte van een misverstand in de defensie wel gebruik en vlak voor rust was het 0–2.
Jong talent klopt nadrukkelijk op de deur van het eerste, B-junior Ruben Bosga liet in zijn debuutwedstrijd een uitstekende indruk achter. Maar er waren er meer, na tien minuten plaatste Lutsen Smits de bal op maat op het hoofd van de inlopende Rocco Zwart, 1–2. De gelijkmaker kwam ook tot stand na goed doorzetten van Lutsen Smits op het middenveld. En Marcel ten Hoeve had van rechts de juiste voorzet en na enig gedraai besloot Marijn Helfferich toch maar te scoren. Ook bij de 3–2 had Marijn een belangrijk aandeel. Een zeker doelpunt werd door een NOK-speler uit het doel geslagen; de toegekende penalty werd onberispelijk ingeschoten door Jordy Torenbeek. Mark van Eik, assistent-trainer, had de kicksen ook niet voor niets aangetrokken en liet zijn klasse zien in de 4–2, hij soleerde door de verdediging en scoorde beheerst.

De tweede wedstrijd van deze dag in Staveren maakte maar weer duidelijk, dat de selectie dermate veel kwaliteit heeft; dat de 4-0 een magere afspiegeling was van het klasseverschil tussen beide teams. Daniël Kleiterp zorgde in de eerste helft voor de 1–0. Na rust breidde Zeerobben de score uit naar 4–0. Dylan Drent pikte zijn doelpuntje mee nadat hij vanuit Dokkum, alwaar hij weer een puike prestatie neerlegde met de kleine kaatsbal, helemaal naar de andere kant van Friesland was gekomen. Jordy Torenbeek maakte koppend uit een corner de 3–0 en Marijn Helfferich bepaalde uit een strafschop de eerder genoemde eindstand.

Basisteam tegen NOK Theo Nota, Chekina Nzoko, Jarno Bouwhuis, Frank Pietersma, Justin Rienks, Patrick Amels, Lùtsen Smits, Albert Beuker, Mark van Eik, David van der Pol, Allard Sym Sprenger. Wissels in de tweede helft: Ruben Bosga, Rocco Zwart, Patrick van der Veen, Marcel ten Hoeve, Reinier van der Stap, Jordy Torenbeek.
Basisteam tegen QVC Arjen Veenstra, Reinier, Jordy, Ane Schaap, Patrick van der Veen, Adnan Jarjour, Steffan Amels, Patrick Amels, Allard Sym Sprenger, Daniël Kleiterp, Marijn Helfferich. Wissels in de tweede helft: Albert Beuker, Marcel ten Hoeve, Dylan Drent, Ruben Bosga, Rocco Zwart.
Het is Van Gaal gelukt om uit een ruime selectie de juiste mix te maken, waarom zou dit Inne Schotanus niet lukken op tweede klasse amateurniveau? Gemakkelijk zal dit niet worden. Gelukkig kan ook hij terugvallen op assistent-trainers met ervaring als voetballer op hoog amateurniveau, Age Hains Boersma en Mark van Eik.
Wordt vandaag vervolgd met de oefenwedstrijd Berlikum-Zeerobben, vanaf 20.00 uur in Berlikum.