Voetbal

Nuttige oefenpot fc Harlingen VR1

Door Jeroen Pietersma
Voor de dames van fc Harlingen VR1 was er dit weekend geen programma vastgesteld en zodoende kon de vrije zaterdag worden besteed voor het spelen van een oefenwedstrijd. Trainer/coach Catrinus Bouwhuis en zijn assistenten Dirk Hiemstra en Bianca Kimp vonden in de dames van Tzum VR1 een gewillige tegenstander die ook wel weer even los wilden. Saillant detail is dat deze beide ploegen ook bij elkaar in de competitie zitten, waar Tzum VR1 de fiere koploper is en de dames in de uitwedstrijd voor de competitie hier tegen een 4-0 nederlaag opliepen.

Maar dit was toen pas de tweede wedstrijd van de VR1 dames in de huidige samenstelling, terwijl Tzum al enige jaren in vrijwel dezelfde samenstelling speelt. Bij VR1 ontbraken deze middag Audrey wegens een blessure en Laura H, Sjoukje en Astrid moesten werken. Maar verder was de selectie compleet en werd er gestart met Marissa op doel; Laura de B., Sascha, Sabine en Tracey vormden de verdediging; Marleen, Ingrid en Deveny stonden op het middenveld en Fleur, Ashley en Demi waren de spitsen. Jessica en Ilse begonnen op de bank, maar omdat het een oefenwedstrijd betrof werd er vaak gewisseld. Alle meisjes kwamen ruimschoots aan hun speelminuten toe en er werd tevens wat geprobeerd door sommige dames ook eens op andere posities te laten spelen, wat in sommige gevallen toch wel redelijk goed uitpakte.

De wedstrijd was behoorlijk gelijk opgaand. Er was duidelijk te zien dat deze ploeg dames zich aan de hand van trainer Bouwhuis en zijn staf behoorlijk heeft ontwikkeld en met sprongen vooruit gaan, want waren ze in de uitwedstrijd kansloos en liepen ze continue achter de tegenstander aan, nu zaten ze er fel op en werden de Tzum dames veel korter gedekt. De meisjes lieten zien dat ze zich heel snel ontwikkeld hebben als team. Ook de coaches van tegenstander Tzum gaven de fc Harlingen dames na afloop de nodige complimenten voor hun spel en inzet en constateerden dat fc Harlingen VR1 grote stappen voorruit maakt.
De wedstrijd was van het begin af aan open, met voor beide teams een aantal leuke kansen die nog niet in doelpunten konden worden omgezet. Halverwege de eerste helft was het Tzum dat profiteerde van niet goed ingrijpen bij VR1 waardoor de spits iets teveel ruimte kreeg om te schieten en de bal mede door niet attent genoeg reageren in het net ging, 0-1.
Hierna kregen beide teams nog wel een paar kansjes maar werd de strijd toch hoofdzakelijk op het middenveld en rond de beide 16 meter gebieden gestreden en wisten de beide achterhoedes gesteund door hun middenvelders de strijd steeds in hun voordeel te laten eindigen.
Na de rust ook weer hetzelfde beeld, twee gelijk opgaande teams die behoorlijk aan elkaar gewaagd waren en bij vlagen heel leuk voetbal lieten zien. Halverwege de tweede helft kreeg VR1 dan eindelijk loon naar werken toen Demi een mooie voorzet van Marleen doeltreffend afrondde en de stand op gelijke hoogte bracht, 1-1.
Maar het was Tzum dat opnieuw de leiding nam toen er onnodig balverlies werd geleden bij VR1 waardoor de spits door kon gaan en kon schieten. Hierop werd niet scherp gereageerd, 1-2.
VR1 gaf het niet op en ging weer in de aanval en maakte het Tzum behoorlijk lastig en waar iedereen verwachtte dat de dik verdiende gelijkmaker wel zou vallen, viel het doelpunt aan de andere kant toen er door slordigheid weer onnodig balverlies werd geleden. Een Tzummer speelster kon vrij doorlopen, voorzetten en de spits kon de 1-3 aantekenen. In de slotfase kregen beide teams nog wel enkele kansen maar gescoord werd er niet meer. De goed leidende scheidsrechter Marcel Touwslager kon voor het einde fluiten.

Al met al een zeer nuttige oefenwedstrijd voor VR1, met plus- en ook enkele minpunten waar hard aan gewerkt zal gaan worden. Waarin de dames in vergelijking met de eerste wedstrijd tegen Tzum een behoorlijk grote stap vooruit hebben gemaakt. Met name de jongere meisjes die uit de MC1 zijn overgekomen dit ook goed lieten zien en zij steeds meer het niveau van de gevestigde orde van VR1 kunnen benaderen. Zo wordt er een ware eenheid gesmeedt die dit seizoen mogelijk nog voor een verrassing kan gaan zorgen. En anders heeft dit team, samen met de staf, alvast een mooie basis gelegd om er volgend seizoen met zijn allen dan wat moois van te maken.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda