Voetbal

Nummers twee en drie kruisen de degens

Door Jeroen Pietersma
Na jaren in derde klasse heeft Joure (za.) de stap gemaakt naar de tweede klasse I. Het is alweer zeven jaar geleden, dat Zeerobben in dezelfde competitie zat als de opponent van aanstaande zaterdag. Toen leed Zeerobben in de strijd om de titel in de derde klasse een gevoelige nederlaag.

Sc Joure werd afgelopen jaar kampioen van deze klasse en de verwachtingen waren hoog, zeker gezien het feit, dat uit de zondag-afdeling een aantal gerenommeerde spelers besloten om over te gaan naar de zojuist gepromoveerde zaterdagamateurs. Deze versterking heeft er mede toe bijgedragen, dat ze na acht wedstrijden op een verdienstelijke tweede plek staan. Met twee nederlagen uit tegen Veenwouden en Hardegarijp bewijzen de Jousters terecht zo hoog op de ranglijst staan. Winst was er bijvoorbeeld wel tegen Broekster Boys en Meppel, toch niet de minsten in deze competitie.

Zeerobben heeft door de winst van afgelopen zaterdag zijn positie in de subtop bevestigd. De komende wedstrijden zullen duidelijk maken of de mannen van Postma en Heida mee kunnen doen om de prijzen. Te beginnen dus met deze moeilijke uitwedstrijd, waarna voor de winterstop nog enige pittige tegenstanders wachten. Bovendien mag Zeerobben op zaterdag 19 november het thuis in de beker opnemen tegen zondag eerste klasser Bergum.
Na de goede prestatie in de laatste partij mogen de groenwitten uit Harlingen met enig vertrouwen de strijd aan gaan tegen de groenwitten uit De Joure.

Programma:
CVVO - Wâlde De
Joure SC - Zeerobben
Nijland - Be Quick Dokkum
Stiens SC - Grootegast FC
TONEGO - Hardegarijp
Veenwouden SC - Meppel FC
VVI - Broekster Boys

|Doorsturen

Buienradar



Agenda