Sport

Nummer 1 Hypotheekpartij met veel kaatsplezier

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? Opnieuw stond het Eendrachtkaatsveld zondag in het teken van de kaatssport en wel de inmiddels traditionele ?Nummer 1 Hypotheekpartij 2016?, van Bennie Zeilmaker. Ook wel de Zeilmakerpartij genoemd. Er werd gekaatst twee tegen twee met de zachte bal.

De weersomstandigheden waren aanmerkelijk beter dan een dag eerder. Een vriendelijk zonnetje, met temperaturen die voor de kaatsers maar ook de toeschouwers aangenaam waren. Om 11.00 uur kon voorzitter Jan Nieuwenburg het startsein geven. Maar liefst 14 damesparturen en 20 herenparturen hadden zich opgegeven.

Om het niet te laat te maken, werden zowel bij de dames als de heren in de eerste omloop vier eersten gekaatst.
Bij de dames diverse favorieten zoals Nynke Agema, haar zus Marije Agema, Esmee Torenbeek en Kaylee Kwast om maar enkelen te noemen. Bij de heren Peter Kwast, die met Bennie Zeilmaker een goed koppel vormde. Naast de familie Zeilmaker met Brian, Marco, Sander en Richard rijk vertegenwoordigd, was dit ook het geval met de familie Kwast met Peter, Mark, Johan en Kaylee. De kaatsers gaven elkaar geen duimbreed toe. Veel partijen eindigden dat ook met vijf eersten. Hierdoor viel er voor de toeschouwers veel te genieten.
Uiteindelijk ging het bij de dames tussen partuur 11: Nynke Agema en Lisa Schotanus tegen partuur 4: Stefanie de Vries en Esmee Torenbeek. Laatstgenoemd partuur was in de finale niet opgewassen tegen partuur 11 en moest het onderspit delven.

Bij de heren ging het in de finale tussen partuur 13 (normaal een ongeluksnummer) Brian Zeilmaker en Chris Outhuyse tegen partuur 1 Jan Hof en Fabian Noordhuis. Een spannend treffen waarbij het in eerste instantie gelijk opging. Maar op de stand 5-4 en 6-4 werd door de in het perk staande Brian Zeilmaker de kaats voorbij geslagen en dat betekende de volle winst.

Nadat gezamenlijk de kaatsattributen waren opgeruimd, kon voorzitter Jan Nieuwenburg samen met Bennie Zeilmaker om 18.00 uur overgaan tot de prijsuitreiking. Hij bedankte het keurkorps met Age Tichelaar en Simon de Groot als scheidsrechters en Tjibbina Postma als lijnrechter, alsmede de mensen achter de telegraaf en de vrijwilligers op de achtergrond.

Uitslag dames:
1e Nynke Agema en Lisa Schotanus
2e Stefanie de Vries en Esmee Torenbeek
3e Anja Junior en Debby Hoekstra
3e Marian Bierema en Samantha de Vries
Verliezersronde dames:
1e Marije Agema en Saskia Agema
2e Kaylee Kwast en Hendrika Kingma

Uitslag heren:
1e Brian Zeilmaker en Chris Outhuyse
2e Jan Hof en Fabian Noordhuis
3e Peter Kwast en Bennie Zeilmaker
Uitslag verliezersronde heren:
1e Johan Kwast en Dennis Wijnjeterp
2e Mathew Quertin en Dennis Zijlstra
3e Stefan Quisenarts en Evan van Sertima

De prijzen bestonden uit waardebonnen beschikbaar gesteld door Bennie Zeilmaker. Kaatsvereniging Eendracht zorgde voor de kransen.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda