Noa Teuben wint Pieter Cup in Eindhoven

Zaterdag 9 april zwommen de minioren van zwemclub De Vikings tijdens de Pieter Cup in het Pieter van den Hoogenband stadion in Eindhoven. De oudste minioren zwommen in het 50 meter bad. De jongste minioren zwommen in het 25 meter bad.

David da Silva Miranda mocht het spits afbijten. Hij zwom een hele mooie 100 meter vrije slag met een nieuw persoonlijk record. Op de 200 meter wisselslag zwom hij ook een persoonlijk met maar liefst 2 seconden. Heel knap in een 50 meter bad.

Hessel Broekstra startte in de snelste serie op de 100 meter vrije slag. Hij zwom een mooie race, helaas net niet snel genoeg voor een plek in de finale. Met een negende plaats van de honderd zwemmers een prima resultaat. Op de 100 meter schoolslag zwom hij keurig naar de derde plaats.
Noa Teuben zwom een superrace op de 100 meter vrije slag en werd ruim als eerste geplaatst voor de finale later die dag. Ook op de 100 meter schoolslag werd ze eerste.
Gabriela da Silva Miranda en Mare Broekstra zwommen in het 25 meter bad. Beide meisjes mochten de 50 meter vlinderslag zwemmen. Gabriela zwom net iets langzamer dan haar snelste tijd. Mare zwom maar liefst 4 seconden sneller dan haar persoonlijk record. Mare mocht ook de 100 meter wisselslag zwemmen. Ze had goed de smaak te pakken en zwom weer ruim 4 seconden van haar snelste tijd.
Om kwart voor zeven ’s avonds werd het spannend. Noa mocht aantreden voor de finale van de Pieter Cup 100 meter vrij meisjes jaargang 2005. Best spannend om als favoriet de finale in te gaan, maar ze zwom een fantastische race en werd eerste met bijna een seconde voorsprong op de nummer twee.

Uitslagen:
Minioren 5-6 50 meter bad
100 meter vrije slag j/m
Noa Teuben voorronde 107.77 p.r., finale 1.06.47 p.r. 1e en winnares Pieter Cup 2016