Nipte zege voor fc Harlingen

HARLINGEN - Het is toch jammer dat je twee sterke spelers niet kan opstellen omdat ??n niet kan trainen vanwege zijn werk en de ander wel had getraind deze week maar drie weken met vakantie was geweest. Maar ja, regel is regel, het zij zo.

Harlingen begon weer met Lolke Visser op doel omdat Robin Wagenaar nog steeds geblesseerd is, en dat zou hij deze middag voortreffelijk doen. En Harlingen begon aanvallend. Na vijf minuten kopte Stefan Adema een goed genomen corner van Jorik Erents net over. Veertig seconden later was het wel raak, een slechte terugspeelbal kwam in de voeten van Barry Hamstra. Ja en dat must niet doen nou seun, Barry maakte 0-1.

In de 14e minuut was het alweer raak. Hamstra kopte een bal goed door, Kevin Jaarsma kreeg de bal tussen twee tegenstanders in. Hij speelde zich mooi vrij en maakte 0-2. Een voortvarend begin dus van het goed spelende fc Harlingen. Het drukken van Harlingen werd wat minder en Friesland kwam er zo nu en dan goed uit. Er kwam zelfs een tegenstander alleen op keeper Lolke Visser af, Lolke maakte een overtreding maar voorkwam erger. Friesland kreeg kansjes maar het vizier stond te hoog afgesteld, sommige ballen vlogen op ut spoor dat achter het doel langs loopt.

En ook Mateusz IJpe voorkwam met een geweldige inzet een grote kans voor Friesland. Maar ook Harlingen kreeg nog een mooie kans, een hakje van Kevin Jaarsma kwam bij de vrijstaande Barry Hamstra die schoot meteen op doel en daar stond de keeper op de juiste plaats. Hij had misschien beter nog even door kunnen lopen. De stand bleef op 0-2 staan toen scheids Denissen affloot en het tijd was voor koffie.

Friesland had in de 2e helft het windje mee en zette het doel van Harlingen onder druk. En al snel gaf de goed spelende Marten Braaksma een voorzet op maat die keurig werd ingekopt door Floris Boonstra 1-2. Snel na dat doelpunt volgde er een wat vreemde wissel, de balvaste en stevige Niels Outhuyse moest er uit voor de aanvaller Sander Zeilmaker. Dat was verrassend, Sander deed het overigens goed.

In de 77e minuut was er dan toch een uitval van fc Harlingen en kreeg Sander Zeilmaker een kansje. Er zat echter te weinig kracht achter het schot van Sander. Meteen daarna was er weer een flitsende kopbal op het Harlinger doel en die werd fantastisch gestopt door Lolke Visser. De volgende aanval van Friesland eindigde weer met een kopbal en weer was er een mooie redding van doelman Lolke. In de 82e minuut wederom een 100 procent kans voor Friesland en wie stond er in de weg jawel, Lolke Visser.

Rick Siemonsma kwam er in voor Kevin Jaarsma, een verdediger voor een aanvaller, dat kan. Even werd het wat rustiger in het veld en hield de goed spelende Ralf van Hurck de ballen wat langer vast op het middenveld. En zo kwam er ook weer een kansje voor Barry Hamstra, zijn schot ging helaas over, en ook Sander Zeilmaker kon bijna nog doorbreken maar hij had het geluk niet mee. Hij werkte overigens wel erg hard om alsnog de voorsprong te vergroten. Scheids Denissen leek wel te hopen op een gelijkspel want hij liet aardig lang doorspelen. En Friesland kreeg ook nog een vrije trap op zo’n 20 meter van het Harlinger doel. Die namen ze net zoals ze wel vaker deden deze middag, ze knalden de bal hoog over. De volle winst voor fc Harlingen, waar een gelijkspel misschien beter de verhouding had weergegeven maar ja zo is voetbal. Dient wel gezegd dat de jongens hard hebben gewerkt en Lolke Visser de man of the match was.