Voetbal

Nikki Kimp selectiespeelster Friesland

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Fc Harlingen is bijzonder trots op ??n van haar leden, speelster van E3, de 11-jarige Nikki Kimp. Vorig jaar mei deed Nikki mee aan de selectietrainingen van de KNVB voor meisjes onder de 12/13 jaar in Bolsward. Daar viel het jeugdige talent op en zij werd opgeroepen voor de selectietrainingen bij Udiros Nieuwehorne.

Na intensieve trainingen werd er een selectie gemaakt. Na de beoordeling kreeg ze te horen dat ze bij de voorselectie Friesland zat. Ze ging door naar de derde ronde en dat deed ze met glans. Ze had een voorselectiedag in Assen waar de KNVB Friesland, Groningen en Drenthe samenkwamen. Net als bij het Nederlands elftal kregen ze een gezamenlijke lunch, waarbij verschillende technieken werden besproken met de coaches en trainers van de KNVB. ‘s Middags waren de selectiewedstrijden.

Deze dag maakten de talentcoaches een selectie voor de definitieve selectie die uitkomt voor de KNVB Noord. Nikki trainde verder op de voetbalvelden van Udiros. In december speelde ze een wedstrijd bij MSC in Meppel. In de voorjaarsvakantie heeft Nikki weer een stagedag bijgewoond bij Udiros. Ook hier werd weer geselecteerd en weer was Nikki erbij. Met deze selectie werd de rest van het seizoen afgemaakt. Vorige week heeft Nikki haar laatste training voor dit seizoen bij de KNVB district Noord gehad. Eind mei zal ze weer deelnemen aan de nieuwe selectieavonden en fc Harlingen wenst hun topper natuurlijk heel veel succes en blijft haar op de voet volgen.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda