Voetbal

Nijland-Zeerobben: De kop erbij houden

Door Jeroen Pietersma
Na een verdiende, ruime overwinning op Joure kan er een misplaatste euforie ontstaan. Veenwouden liep in Meppel tegen een nederlaag aan. Maar Hardegarijp won met ruime cijfers van TONEGO. Ook Be Quick Dokkum bleef in het juiste spoor, al kostte hen dat heel wat meer moeite dan voorgenoemde medekoplopers. En juist tegen die club Nijland, die in de slotfase alsnog de drie punten in Dokkum achterliet, moet Zeerobben zaterdag aantreden.

De thuiswedstrijd, begin oktober, werd ruim gewonnen met als kanttekening, dat de thuisclub toen al vroeg een voorsprong had genomen. Voor Nijland waren dus de druiven zuur, zeker gezien het feit, dat de concurrenten wel punten verzamelden. Eens te meer zal daarom zaterdag op het scherpst van de snede gestreden worden om boven de degradatiestreep te blijven. Zeerobben zal de kop erbij moeten houden en de juiste strijdwijze moeten inzetten. Dat het een moeilijke zaterdag zal worden, zal bij een ieder bekend zijn. Maar puntenverlies in deze fase zou het weer moeilijker maken. Ook in de strijd om de bovenste plaatsen vinden er interessante duels plaats, Joure-Hardegarijp, Stiens-Veenwouden, VVI-Be Quick D.

Zoals de vlag er nu bij hangt, zijn de schorsingen en blessures tot een minimum beperkt en staat de equipe van trainers Arjen Postma en Kerst Heida op scherp. Het geloof in een goede afloop is ook bij de trouwe supportersschare gegroeid en zij zullen in Nijland hun team moreel steunen. Dat zullen ze zeker nodig hebben.

Programma van zaterdag 18 maart:
Broekster Boys-Wâlde De
CVVO-Grootegast FC
Joure SC-Hardegarijp
Nijland-Zeerobben
Stiens SC-Veenwouden SC
TONEGO-Meppel FC
VVI-Be Quick Dokkum

|Doorsturen

Buienradar



Agenda