Sport

Nico Poelsma pakt eerste punt

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Afgelopen dinsdag werd in de Koegelbult aan de Oosterparkweg verder gestreden om het kampioenschap van damclub Excelsior. De competitieleider wist weer vier partijen op papier te zetten.

Joop Huizenga werd gekoppeld aan de zeer ervaren Koop de Vries. Koop was duidelijk een maatje te groot en kon al vrij snel een zege noteren. Nico Poelsma hield het lang vol tegen Marco Bekema. De goedlachse Franeker had zijn zaakjes goed voor elkaar. Beiden wisten de damlijn te bereiken, waarna er in een twee-om-één eindspel een puntendeling werd overeengekomen. Ook werd er gestreden om het officieuze kampioenschap van Sexbierum. Beter bekend als de broederstrijd tussen Klaas en Elle van Keimpema. Elle wist via een omweg een dam te halen. Hierdoor ontstond een voorsprong die Klaas te machtig zou worden. Tegen beter weten in speelde hij nog door, maar uiteindelijk gooide hij de handdoek in de ring. Tenslotte hield Rinze Postma lang stand tegen Kor Vrieswijk. Hij speelde sterk, maar Kor wachtte echter geduldig af en sloeg in het eindspel alsnog toe. 

Volgende week is de tweede ronde van de provinciale competitie. Excelsior is dan vrij. Zij spelen weer op dinsdag 14 november tegen Rinsumageest.

Uitslagen onderling
E. van Keimpema- K. van Keimpema 2-0
J. Huizenga- K. de Vries 0-2
N. Poelsma- M. Bekema 1-1
K. Vrieswijk- R. Postma 2-0

Programma provinciaal
30/10 BEGB-Opeinde
31/10 Rinsumageest- DamComb Fryslân
Excelsior is vrij

|Doorsturen

Buienradar



Agenda