Voetbal

Nederland winnaar eerste speelronde wintercompetitie Waddenrobke

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Woensdag hadden de Waddenrobkes samen met de F-pupillen nog een prachtig Sinterklaasfeest gehad in de kantine van Zeerobben.?De kampioen van de najaarscompetitie Itali? werd nog even persoonlijk door Sinterklaas gefeliciteerd en hekkensluiter Kroati? werd nog even in het zonnetje gezet. Sinterklaas had gehoord dat alle Waddenrobkes altijd met veel plezier op het voetbalveld staan en dat deed hem zeer goed. Plezier, daar gaat het om, zei de goedheilig man. Door met elkaar plezier te maken komen de grootste prestaties vanzelf.

Een dag later stonden de Waddenrobkes alweer in de Waddenhal voor de wintercompetitie. De Waddenrobkes voetballen namelijk gewoon door in de winterperiode. Elke week wordt er in de Waddenhal een speelronde afgewerkt. Afgelopen donderdag konden er weer drie nieuwe leden verwelkomd worden. Syl Goiinga, Levi Munnikes en Silvan Prins. Syl komt in team Ierland, Levi in team België en Silvan komt team Brazilië versterken.
In de eerste ronde meteen al een mooie pot op het speelschema; Nederland tegen Argentinië. Met het wereldkampioenschap nog in het achterhoofd was dit het moment voor de oranje leeuwen om revanche te nemen en dat ging prima. Uiteindelijk werd het 3-1 voor Nederland. Zweden tegen Ierland werd 1-0 en Engeland-Brazilië 1-1.
 
Ronde 2 was Uruguay van coach Karin Zijlstra-Groeneveld de Spanjaarden te slim af en werd er gewonnen  met 2-0. Spannend was het ook bij Kroatië tegen België. Uiteindelijk kwam er geen winnaar uit dit duel (1 – 1). En Nederland won opnieuw. Het werd 4-1 tegen Brazilië.
Ronde 3 was alweer een geweldig affiche. De Zuid-Amerikaanse derby Uruguay-Argentinië. Argentinië stond er deze keer net wat beter voor in deze beladen kraker. Het was feest voor de meegereisde Argentijnse supporters die in groten getale op de tribunes zaten. Argentinië won namelijk netjes met 0-2. Ierland tegen België werd 0-0 en Kroatië tegen Zweden 2-0.
 
In speelronde 4 schoot Nederland met scherp. Er werd maar liefst zes keer raak geschoten in de toch wat kleinere goals dan op het buitenveld. Heel knap! Coach Richard de Hoo heeft z’n visite kaartje afgegeven met z’n team Nederland. Argentinië was nog in de feestvreugde van de vorige wedstrijd en kon het nu niet bolwerken tegen Engeland; 0-4 werd het voor de Britten. Spanje tegen Zweden werd 2-1.
In de laatste speelronde was Kroatië te sterk voor Spanje (2-1) en ook Engeland won opnieuw haar wedstrijd, deze keer van Uruguay (1- 0). Onze zuiderburen hielden knap stand tegen het samba voetbal van team Brazilië (2-2).
 
Alle landen hebben punten gehaald,  Nederland is week-winnaar en maar liefst vijf ploegen hebben drie punten gehaald. Het is nu al razend spannend. Dit belooft weer een mooie competitie te worden. Deze competitie wordt elke week op donderdagmiddag van 17.00 tot 18.00 uur in de Waddenhal gehouden. In de vakanties zijn de kinderen vrij. Wie eens een kijkje wil nemen of wil meedoen is van harte welkom.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda