Sport

?Mullummer? biljartweekend

Door Jeroen Pietersma
Afgelopen vrijdag en zaterdag werd in dorpshuis de Spil in Midlum het jaarlijks terugkerende ?Mullummer? biljartweekend gehouden. Met een deelname van 26 biljarters een mooie lijst, mede dankzij de jeugd van Midlum. Dit jaar werd er voor de derde keer gestreden om de ?Kinge Dijkstra? wisseltrofee.

Op vrijdagavond om 19.30 uur werd er begonnen met de eerste ronde. Er waren veel mooie en spannende partijen bij dus dat beloofde wat voor de zaterdag. Zaterdagmiddag om 12.00 uur werden de wedstrijden hervat. De eerste deelnemers hadden nog een klein roesje van de vrijdagavond overgehouden waardoor de eerste partijen een beetje langer duurden dan normaal. Rond 20.00 uur werd er met de finales begonnen.

Voor de start van de finales was er een verloting met zeer mooie prijzen dankzij de sponsoring van Van Smeden, Van der Laan Mechanisatie, Haardhout Noord Nederland en het dorpshuis De Spil uit Midlum.
De finale in de verliezerronde werd gespeeld door Willem Kroon en Broer Zaagemans. Broer had in zijn vorige partijen de ‘punten al uut sien keu speult’ en Willem ‘liet em niet gek make’ dus kwam Willem als winnaar uit de bus.
De finale in de winnaarsronde werd gespeeld door Jildert Anema en Meiko van der Tol. Aan deze finale kon je zien dat het een lange dag was geweest, de mannen deden hun uiterste best en ‘hewwe hun de tenen uut de skoenen biljert’. Maar Jildert was net even constanter zodat hij de ‘Grand’ finale van het Mullummer biljartweekend won.
Na de finales en de prijsuitreiking werd er nog ‘gesellig na sitten’. Kortom het was weer een zeer geslaagd biljartweekend.

Uitslagen
Winnaarsronde:
1. Jildert Anema
2. Meiko van der Tol
3. Albert Dam
Verliezerronde:
1. Willem Kroon
2. Broer Zaagemans
3. Christiaan Kroon
Hoogste serie:
Wilco van Andel

|Doorsturen

Buienradar



Agenda