Sport

Mooie resultaten bij turnwedstrijden in Stiens

Door Jeroen Pietersma
STIENS - Voor V&K-Stenenman turnden de meiden Bo Dekkers, Sharmila Cupers, Kirsten Postma, Lieke Odinga, Iris Tamminga en Sterre Bambach hebben afgelopen zaterdag 4 maart hun tweede plaatsingswedstrijd in sportcentrum ?it Gryn? te Stiens. Een plaatsingswedstrijd houdt in dat ze twee wedstrijden turnen waarmee ze de podium dagprijs kunnen winnen en zich ook kunnen kwalificeren voor het Friese Kampioenschap.

In de eerste wedstrijdronde turnden Bo en Sharmila. Bo behaalde een mooie vijfde plaats en Sharmila een zevende plek. In de tweede ronde moesten Lieke en Kirsten laten zien wat ze in hun mars hebben.

Lieke turnt in categorie senior G meiden vanaf 15 jaar en ouder, ze turnde keuze oefenstof. Keuze oefenstof houdt in dat je aan de hand van reglementen en een elementenlijst oefeningen maakt voor de vloer op muziek, sprong, evenwichtsbalk en spanbrug. Lieke had de spanning duidelijk onder controle en wist goed waar zij haar punten mee kon behalen. Op alle toestellen presteerde ze goed en met een eindscore van 40.200 punten mocht ze de bronzen medaille in ontvangst nemen. Lieke staat voor het eerste uitkomende wedstrijd voor V&K-Stenenman zevende van de tien in het eindklassement.
Kirsten Postma turnde in de tweede wedstrijd ronde in het niveau keuze junior G. Bij de brug liet ze zien dat ze goed in haar ritme zat en heeft op dit onderdeel een knappe vierde plaats behaald. Uiteindelijk eindigde ze overall met 83.02510 punten op een tiende plaats, wat zeer knap genoemd mag worden omdat ze nog maar één seizoen bij V&K-Stenenman traint.
In de derde en laatste wedstrijdronde kwamen de dames jeugd 2 niveau H, Sterre Bambach en Iris Tamming, op de vloer. Deze twaalf jaar oude meiden kwamen voor het eerst uit voor de vereniging. Er was een groot deelnemersveld met wel 27 turnsters. De dames hadden er duidelijk zin in en steunden elkaar gedurende de hele wedstrijd. Dit resulteerde in een zevende plek voor Iris op de balk en een veertiende voor Sterre op de vloer. In het eindklassement behaalde Sterre een 18e plaats met een totaalscore van 74.533 punten en Iris met score van 63.142 de 24e plaats.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda