Mooie overwinning fc Harlingen

Er ontbraken opnieuw een aantal basisspelers bij fc Harlingen, onder andere Freek T?pfer en Justin Attema. Gelukkig waren Barry Hamstra, die een belangrijke rol zou spelen in dit duel en junior Arjan Outhuyse wel van de partij. Aan de selectie was Niels Outhuyse toegevoegd, tevens was Egbert Jan Panbakker als reservekeeper er bij. Het was ??n van de komende cruciale wedstrijden voor de fc Harlingen om de nacompetitie te ontlopen. Door de winst op Drachten komt het directe behoud van het derdeklasserschap dichtbij. Drachten voetbalde beter, combineerde beter, maar tot de zestien meter en dan wist men het niet meer.

Het was prachtig weer om te voetballen in Drachten, maar het hobbelige veld speelde de voetballers wel parten. Fc Harlingen trapte af en kreeg meteen een vrije trap en even daarna Drachten ook. In de tweede minuut werd een goede Harlinger aanval afgefloten door de scheids waar Drachten tijdens de wedstrijd en erna nogal wat commentaar op had. Door het ontbreken van Justin speelde Sander Zeilmaker weer eens in de spits, samen met Barry Hamstra. Na tien minuten kwamen er wat kansjes voor Barry, Sander en Sjouke Bootsma, maar de Drachtster keeper was attent. In de twaalfde minuut zette Ane Schaap na een vrije trap de bal goed voor en Jorik Erents kopte in, helaas recht in de handen van de doelman. Na een handsbal van voorstopper Albert Nieuwenburg kreeg de thuisclub een vrije trap op een gevaarlijke plaats, maar de bal ging naast. Na een overtreding op Sander kreeg zijn tegenstander geel en de fc Harlingen een vrije trap. Het was Stefan Adema die ging schieten, maar ook dit leverde niets op. In de twintigste minuut trapte de doelman van Drachten slecht uit en via een verdediger kwam de bal bij Barry, hij ging het strafschopgebied binnen en wilde de keeper omspelen. Deze pakt Barry bij de benen en het gevolg was dus een duidelijke strafschop. Deze werd door Barry zelf onberispelijk ingeschoten en zo kwam fc Harlingen op 0-1.

Kort hierna kreeg dezelfde speler een kans, maar hij schoot over. Drachten werd ook een paar keer gevaarlijk. Het was doelman Tetze Helvrich die de ballen goed pakte. Als Sander in de vijfentwintigste minuut de bal zuiver had gespeeld op Barry was er een grote kans ontstaan, maar Sanders pass miste zuiverheid. Dat overkwam hem later nog een paar keer. In de 35e minuut was er een goede aanval van fc Harlingen. Via Ralf van Hurck belandde de bal bij Barry, hij schoot opnieuw over. Soms werd er achterin bij de fc Harlingen wat onnodig onrustig uitverdedigd en dat bracht Drachten steeds weer in balbezit. Na een overtreding van Stefan moest Tetze de goed ingeschoten bal over de lat tikken. Uit de corner wist diezelfde Stefan de bal hoog springend goed weg te koppen. De rust kwam met een 0-1 voorsprong voor de fc Harlingen.

In de rust werd er gewisseld bij de fc Harlingen. Lee-Roy Purvis bleef achter in de kleedkamer en zijn vervanger was Arjan Outhuyse, net hersteld van een zware enkelblessure. Het was een lust voor het oog om deze jongen te zien voetballen, een geweldige inzet en hij doorzag het spelletje. Beide ploegen speelden hetzelfde spelletje als voor de rust, Drachten meer in balbezit, fc Harlingen goed verdedigend. Veel aanvallen van Drachten gingen in de tweede helft over links en rechtsachter Matheusz Ype moest goed aan de bak, hij deed dat goed. Een lange bal uit de verdediging bereikte Sander, deze draaide zich knap vrij met een verdediger in de rug, helaas schoot hij naast. In de 57e minuut kopte Arjan de bal goed door op Sander, deze stuitte in eerste instantie op een verdediger. Sander zette door en kwam weer in balbezit. Hij zag de meegekomen Barry vrij staan op de rand van de zestien. Hij gaf de bal nu wel zuiver af op Barry en die scoorde simpel de 0-2.
Drachten raakte geïrriteerd door deze achterstand en een paar spelers gingen over de schreef, onder ander de lange voorstopper, hij sloeg Sander in het gezicht. De scheids, staande op een paar meter, deed het af met geel. In de 65e minuut kreeg fc Harlingen een vrije trap op twintig meter van het doel. Ralf schoot in de muur. Een corner van Drachten werd weer door Teze overgetikt. In de 75e minuut werd Jorik gewisseld voor Jorge Pirez. Sander ging naar het middenveld en Jorge in de spits. De druk van Drachten werd de laatste tien minuten wel groter en de achterhoede moest steeds de lange bal hanteren om eruit te komen. In de 80e minuut werd Barry gewisseld en Niels Outhuyse verving hem. Tetze redde nog maar een keer, hij stompte een vanaf vijf meter ingeschoten bal corner. Alle spelers, inclusief de keeper van de thuisclub, stond op de helft van fc Harlingen, maar het bleef tot in blessuretijd 0-2. In de 93e minuut scoorde Drachten uit een vrije trap rand zestien de 1-2 de man met de welluidende naam Hessel Okke de Vries. Dat zou ook de eindstand zijn.
De kostbare drie punten werden meegenomen naar Harlingen. De trainers Zeilmaker en Bouma en de goed vlaggende assistent-scheidsrechter Johan Osi Dijksman en de trouwe meegereisde supporters keerden opgelucht en blij terug naar Harlingen.