Voetbal

Moeilijke klus voor Zeerobben in spannende slotfase

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Zonder geluk vaart niemand wel. En dat geluk lachte Zeerobben afgelopen zaterdag toe. Bij rust had CVVO ruim moeten leiden, maar doelpunten bleven uit. De drie punten smaakten er niet minder om.

Nog drie finales resten voor de groen-witten en de moeilijkste, tegen ’t Fean ’58, is morgen. Een tegenstander, die met 1-8 om de oren kreeg van – weliswaar- kampioenskandidaat Broekster Boys , zal sportief iets recht willen zetten. Het voor Zeerobben altijd moeilijk te bespelen ’t Fean ’58 zal extra gemotiveerd zijn. Zeerobben zal dus alle zeilen bij moeten zetten om de drie punten mee naar Harlingen te nemen. ’t Fean ’58 heeft het verblijf voor komend seizoen in de tweede klasse veiliggesteld en van enige onderschatting mag beslist geen sprake zijn. Zeerobben zal het zaterdag waarschijnlijk zonder de vaste rechterflank moeten stellen in verband met blessure en schorsing. Toch heeft trainer Schotanus al zoveel ervaring met zijn team opgebouwd, dat ook dit probleem een juiste oplossing krijgt.

Door de winst van Broekster Boys en het puntenverlies van Blauw Wit ’34 kan eerstgenoemde zaterdag de kampioensvlag hijsen. Dan moeten ze zelf thuis winnen van VVI en Blauw Wit ’34 mag niet winnen in Lemmer tegen CVVO. Bij dit scenario zou Zeerobben, mits zij drie punten pakken, garen spinnen. Directe concurrent Blauw Wit ’34 komt immers op 10 mei, de laatste competitiedag, nog naar Harlingen en een week eerder, 3 mei, speelt de koploper in de derde periode in Damwoude tegen de dan misschien al kampioen van de tweede klasse I, Broekster Boys. Het blijft koffiedik kijken; wie pakt de derde periode en wie wordt tweede in de competitie. Bovendien hebben VVI, Leeuwarder Zwaluwen en Veenwouden ook nog kans op een nacompetitie plaats voor promotie. Zeerobben hoopt zaterdag 19 april weer op steun van de groeiende supportersschare in Surhuisterveen.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda