Meromar Seafoods zaalvoetbalcompetitie

Kantine Waddenhal – Veltman Maritiem 2-7
Dit was niet verwacht maar de Kantine liep waarschijnlijk tegen hun grootste nederlaag aan. En dat kon hast oek niet anders want ut hele zootsje speulde as ouwe kranten. Marco Amels kreeg direct al mooie kansen voor Veltman maar hij mistte. Aan de andere kant mistte Sjouke Bootsma alleen voor de keeper en hij jaste oek nog een op e paal. Pas na tien minuten was het raak voor Veltman en wist Soulamian Snoussi treuzelen in de Kantine defensie af te straffen, 0-1. Twee tellen later ketste Marvin Bergsma al 0-2 in de touwen. In de tweede helft bleef de Kantine aanvallen maar vergat daarbij te verdedigen. Ze kregen wel kansjes maar misten en hadden het geluk ook niet mee. En de counters van Veltman waren levensgevaarlijk, Frank Pietersma tikte 0-3 binnen, 0-4 kwam van de voet van Lenny Tijsen, Kevin Hobgen maakte 0-5. En de Kantine stond erbij en keek er na en dient ook gezegd dat bijna niets lukte. Marco Amels en Frank Pietersma tilden de stand naar 0-7 en toen pas kon Ane Schaap wat terug doen door twee keer te scoren, eindstand 2-7.

Manutec – Nesta Shipping 5-1
Nesta had een nieuwe ster in de gelederen, P. Masaglia, maar dat wierp zijn vruchten nog niet af. In tegenstelling tot de vorige wedstrijd speelden deze teams beiden puur op de aanval. Na vijf minuten scoorde Harm ten Hoeve 0-1 en leidde Nesta. Maar drie minuten later probeerde Willem Wielinga het met een afstandsschot en die vloog ur nog in oek, 1-1. Nesta kreeg een vrije trap, ut kanon Eelco v.d. Schaaf plaatste zich achter de bal zette sien grote sleifer uronder en helaas vier dakspanten ur uut. Tjeu Visser raakte geblesseerd, hij had een kraampoot, en moest het veld verlaten. Frank Seinen begon an een solo maar struukelde over sien eigen poten en belandde plat op sien vreet. Nee het ging niet lekker bij Nesta, Manutec deed dat iets beter. Keeper Tjerk Bekius van Nesta wilde de bal wegwerken maar raakte met sien poten in e knoop en schoot in eigen doel, 2-1. Een dikke punter van Rienk Broersma vloog hast deur de touwen 3-1 en twintig seconden later was het al 4-1 door Pim Attema. Bij Nesta hadden ze de tong uut de bek hangen en daardoor kon Bouwe v.d. Veen nog 5-1 maken. De mannen waren blied dat ut oflopen was.

ZWF Poelstra – De Kombuis 8-3
Het begon goed voor ZWF vanaf de zijkant knalde R. Bleeker 1-0 in het Kombuis doel. En de jongens van ZWF hadden er zin aan want ze vlogen as hazewienhonnen deur de zaal, en met succes. Terwijl alle tegenstanders uut hun neus stonden te vreten vloog Etienne Oosterom ur deurheen en maakte 2-0. Ze sneden er doorheen as een warm mes deur zachte butter, S. Amels maakte twee, 3-0 en 4-0. Aan de andere kant vloog Stephan Klees door de defensie en maakte met een vette punter 4-1. Het was weer tijd voor ZWF, Salan knalde op de paal maar en pasje van Bleeker op Amels werd door de laatste netjes afgerond, 5-1. In de tweede helft ging ZWF door een mooi stiftje van Amels betekende 6-1 en een solo van Bleeker werd netjes afgerond, 7-1. Eindelijk deed de Kombuis wat terug Marco Zeilmaker 7-2 en Erik Broekhuizen maakte 7-3. Het laatste woord was weer aan ZWF, Salan bepaalde de eindstand op 8-3.

Cafe ’t Skutsje – PoPaLo 2-7
Ik weet niet wat die lui van PPL vreten hadden maar ze batsten ur in as rugbyers, Follie P zei, volgens mij hewwe ze gember in hun kont. En meteen was het al Norbi Helik die de bal vanuit stand in het netje deponeerde, 0-1. ’t Skutsje ging zwaar in de aanval maar ze troffen een keeper in topvorm op hun weg. Die Gerard ‘Viskarre’ Rutten lag op sien vreet, hing in e lucht rolde deur sien goal maar hij had bijna alles. Behalve toen Jelmer Wolda alleen op hem afkwam maar daar kan je niks an doen, 1-1. Norbi Helik tikte op Lowietje Quisenaerts, een echte Hongaars, Belgische combinatie, en de laatste maakte 1-2. Snel daarna een paar vliegende schijnbewegingen van Norbert Helik en hij ronde nog mooi af ook, 1-3. Ja en ’t Skutsje kreeg kansen maar ze mistten of die Viskarre ston in e weg. In de tweede helft was daar Lowietje Quisenaerts die niet te stoppen was, met een fraaie uithaal maakte hij 1-4 en even later zette hij keeper Brouwer op het verkeerde been en hoppa 1-5. Het werd 1-6 door Norbi Helik, toen deed Jelmer Wolda weer wat terug 2-6 en Lowietje Quisenaerts wist de einduitslag op 2-7 te zetten. Coach Hilbrand Pollema en coach Keimpema hewwe ze vast biene mutten ze blied waren ze.