Meromar Seafoods zaalvoetbalcompetitie

Wedstrijden A-poule

Taxi Harlingen - RCM Administratie   3-3
Een lekkere felle pot voetbal die ging om de tweede plaats. Twee ploegen die er volledig invlogen en elkaar niet ontzagen. En in de eerste helft waren de mannen van RCMA iets sterker en wist de snelle Yassim Fagouz 0-1 te maken. En er kwamen kansen en dat aan beide kanten maar beide keepers stopten veel ballen. Toch was Yassim Fagouz weer attent en scoorde wederom 0-2. Langzaam begonnen de Taxi jongens wat beter te spelen en dat had succes, Leon Vlaskamp haalde uit en dat was raak 1-2. In de tweede helft ging het er soms stevig aan toe, scheids van Dijk had ut swit voor blank sien hasses staan. Het werd gelijk, en dat was terecht, door een treffer van Godert Attema 2-2. Hierna was er wat verwarring, was er een overtreding gemaakt tegen Niels Outhuyse of niet. Scheids van Dijk en zijn assistent Age Tichelaar hadden dat niet gezien. En uit die tegenaanval van Taxi scoorde Godert Attema  3-2. En toen stormde Niels op scheids van Dijk af en riep hem een oud en mooi woord toe, hest ut niet sien je EEND. Natuurlijk kreeg Niels geen straf want dit doet die jonge anders nooit. Gelukkig voor RCMA kregen ze in de laatste minuten nog een vrije trap vlak voor het vijandelijke doel. En Niels Outhuyse zette sien hele billug achter de bal gooide al sien frustratie er in en via de tegenstanders vloog de bal in het doel 3-3. Dat er voor dit doelpunt even een handgemeen was daar hewwe ut niet meer over. Toch een leuke wedstrijd moet een goeie uitslag 3-3.

Kantine Waddenhal - Friesland Direct   4-3
Dit werd de topper in de A poule want bij winst kon FD de Kantine zelfs passeren op de ranglijst. En dat had deze avond gekund want de Kantine misten enkele goeie basisspelers. De Kantine begon aanvallend en FD keek het allemaal eerst even aan. Er was dus niet veel spektakel in de eerste minuten van de wedstrijd. Beide teams kwamen er een keer door en met drie spelers tegen een tegenstander te staan maar dat leverde niets op. En ook de kogels van Stefan Adema raakten nog niet de roos. Een minuut voor de wissel begon Matheusz IJpe wat te knoeien achterin en ja dat strafte Drewes Janssen natuurlijk graag af 0-1 voor FD. Direct na de wissel was het alweer raak en nu scoorde Jeroen van Nieuwenhuizen 0-2. Het werd een leuke wedstrijd in de 2e helft een echte topper. De Kantine kwam terug Stefan Adema bood Ane Schaap een kansje en hij tikte de bal tussen de benen van de keeper door 1-2. Toch vergrote FD weer de voorsprong en wie anders dan Johan Janssen was de schutter 1-3. Maar toen begonnen de mannen onder leiding van Ralf van Hurck en Stefan Adema de boel op te jagen. En ze kwamen terug Reinier v d Stap bracht de spanning terug 2-3. En toen kwam hij de man met het verwoestend schot,Stefan Adema. Eerst brandde hij 3-3 in de touwen en die stand leek ook zo te blijven. Maar daar dacht de uit de kluiten gewassen Strefan Adema toch even anders over. Nog een keer zette hij sien maatje 63 met piene teugen de bal en het was 4-3. Bij die stand bleef het en zo loopt de Kantine uit naar 5 punten voorsprong op FD.