Meromar Seafoods zaalvoetbalcompetitie

Wedstrijden A-poule

Friesland Direct – RCM Administratie
RCMA namen in het begin wat een afwachtende houding aan tegen de ouwe rotten van FD. Sponsor Heeringa huppelde rond op 2 krukken en is dus nog lang niet speelklaar. Na 7 minuten ronde Niels Vlottes een mooie een twee met Drewes Janssen af 1-0. En FD ging door en RCMA was nog niet warm en liepen ur een bitsje lullig bij. Na een mooi overstapje van Niels Vlottes kwam Jorge Pirez vrij te staan en snoeihard joeg hij de bal in de touwen 2-0. Aan de andere kant was er maar een wapenfeit een schot van Niels Outhuyse op de lat. Nog in de 1e helft brachten Albert Nieuwenburg en A Visser de stand op 4-0. Al snel in de 2e helft wist Sander Zeilmaker wat terug te doen door 4-1 te maken. En FD zakte wat weg en RCMA begon steeds wat beter te spelen en waren eindelijk wakker. Het was Niels Outhuyse die na enkele mooie bewegingen 4-2 maakte, en dezelfde speler bracht de spanning weer terug 4-3. Daarna hadden de mannen van RCMA geen mazzel en bleef de stand zo hij was 4-3.

De Kombuis – SMS Chill Time
Beide teams kozen voor de aanval en vlogen dan ook als jonge hinden heen en weer. Jan P Frik van SMS kreeg de eerste kans maar uitstekend keeperswerk van Karst v d Heide voorkwam een doelpunt. Maar voor een wippertje van Marten v Andel moest keeper v d Heide wel zwichten 0-1. Even de hasses ur niet bij hewwen in de SMS defensie zorgde er voor dat Erik Broekhuizen 1-1 maakte. Toen ging het even snel voor de Kombuis, Marcel Amels maakte 2-1 en in dezelfde minuut poeierde Erik Broekhuizen 3-1 binnen. En ze gingen door Marcel Amels 4-1 en Erik Broekhuizen scoorde 5-1. Beide waren wel gelijkwaardig maar de Kombuis wist wat gemakkelijker het doel te vinden. Wel deed SMS wat terug en maakte Robbin Regtop 5-2. Marcel Amels stond deze avond op scherp hij had al 2 gemaakt en maakte er nog 3. Jan P Frik en Marten v Andel scoorden nog tegen, eindstand 8-4.

Nesta Shipping – Taxi Harlingen
Nesta nam een voorsprong door Martin van Wilsum 1-0, maar Taxi wilde graag mee bovenin draaien en kwamen terug Jilke Alkema 1-1, Ruben Kalkhuis 1-2, Godert Attema 1-3 en Jilke Attema wederom 1-4. Nesta wilden zich niet zo maar overgeven en helemaal Martin van Wilsum niet hij tikte 2-4 binnen. Meteen was er weer een antwoord van Godert Attema 2-5, even leek Nesta langzij te komen door Martin van Wilsum, die um uut de naat vloog werd het 3-5 en Pieter v d Schoot maakte 4-5. Toch trok Taxi de volle winst naar zich toe Godert Attema 4-6 en de absolute uitblinker Luuk Jellema bepaalde de eindstand op 4-7.