Voetbal

Meromar Seafoods zaalvoetbalcompetitie

Door Jeroen Pietersma

Wedstrijden B poule
Veltman Maritiem – de Zwaan 6-4
Veltman stond bovenaan en wilde dat wel graag zo houden, de Zwaan kon bij winst aanhaken. De Makkummers begonnen sterk, al snel had Stefan Kooistra 0-1 binnen getikt. Maar met een vreselijk harde pegel maakte Lenny Tijssen al snel weer gelijk, 1-1. Veltman werd sterker en hun topscorer Soulaiman Snoussi maakte 2-1 en Lenny Tijssen tikte 3-1 achter keeper Adema. De Zwaan wilde graag en zelfs keeper Adema ging mee in de aanval zijn schot op doel werd gepakt en uitgegooid op Snoussi en dan bin je de l.., 4-1. Ook 5-1 kwam van de voet van Snoussi, nog net voor de wissel werd het 5-2 door een treffer van Lennert Adema. In de tweede helft benutte Jesse Adema een strafschop 5-3 en het antwoord kwam van Marvin Brandsma die de bal in een verlaten doel schoot, 6-3. De eindstand werd op de borden gezet door Lennert Adema 6-4.

Tutsal Harlingen – de Bock Computers 1-1
Ook de Bock en Futsal konden bij winst nog aansluiting vinden bij de koploper Veltman. De Bocken hadden er wel zin aan en gingen volledig op de aanval spelen. En dat leverde al snel een fraai doelpunt vanaf de linkerkant op van Niels de Lange, 0-1. Futsal herstelde zich en begonnen steeds beter te spelen alleen te vaak op het middenveld en er waren te weinig mooie aanvallen. Aan de andere kant kwam Menno Bottema alleen voor de keeper en daar knalde hij tegenop, hij had sien contactlenzen zeker niet in want dat deed ie nog 2 keer. Dient wel gezegd dat keeper Cathrinus Fabriek een beste partij stond te keepen. Na de wissel kon de Bock op 0-2 komen maar Jelte Kroes knalde op de paal en dat telt niet. De wedstrijd werd er niet beter op se liepen soms rond as kiepen zonder kop. Tot 20 seconden voor tijd ineens Mark de Rooy voor het de Bock doel opdook en 1-1 gelijk maakte.

Poelstra/ZWF Ontwerp – PoPaLo 2-1
Dit werd niet een al te beste wedstrijd met twee ploegen die kansen zat kregen maar de bal er niet in kregen, zeker niet in de 1e helft. Jurjen Breimer van PPL kreeg drie keer achter elkaar een mooie kans maar ut leek net of had ie stront in sien ogen, hij schoot 3 keer recht op de keeper. Coach Keimpema kreeg ur pien in sien hasses van se kwaad was ie. Maar PPL keeper Gerard ‘Viskarre’ Rutten moest ook aan het werk, een bal van Siccama dook ie boven uut de hoek en een ander schot stopte die met sien olimpiese billug. Meinke Riem kwam alleen voor de keeper maar ook dat ging mis voor PPL. Toch lukte het de beste speler van deze match Arjen Lemstra om Poelstra op voorsprong te zetten, 1-0. Maar gelukkig voor PPL was Lowie Quisenaerts, de Belg, er nog hij maakte keurig netjes 1-1. Net toen ze dachten 1-1 is nooit weg toch een puntje, letten ze even niet op en besliste Hessel Rienstra de wedstrijd 2-1 voor Poelstra.

De Loods – Cafe ’t Skutsje 1-13
Een record voor de Loods want ze hielden de stand maar liefst 5 minuten op 0-0. Maar toen glipte ineens die Hagenees Dave Hartman door de defensie en was het 0-1. Ja en toen ze een keer los waren vielen de doelpunten weer als rijpe appels van de boom. Dave Hartman 0-2, Jelmer ‘skijnbeweging’ Wolda 0-3, Hartman 0-4, Mathijsz Boonstra 0-5. Maar toen kwam de mooiste, vanaf de zijkant kwam de razendsnelle Mark Jan Vlietstra op, hij omspeelde ut hele zootje en van afstand joeg hij de bal in de bovenhoek, de Loods had gescoord en met een heel fraai doelpunt 1-5. Later maakte Dave Hartman nog 3, Jelle Burggraaf 1, Mathijsz Boonstra 1 en Jelmer Wolda 3 dus verloor de Loods weer ruim met 1-13.

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda