Meromar Seafoods bv zaalvoetbalcompetitie

Wedstrijden A poule

NR 1 Hypotheek – Friesland Direct 4-3
Dit was wel de belangrijkste wedstrijd van de 1e periode in de A poule. NR 1 was eigenlijk al gedegradeerd maar Friesland Direct kon bij winst, met 4 doelpunten verschil, hun eerste periodetitel ooit binnen halen. Maar NR 1 deed meer dan hun sportieve plicht ze gingen er voor 100% in. En dal leverde al snel een knal op de lat op van Sander Zeilmaker. Aan de andere kant joeg Drewes Janssen een bal net voorlangs het doel. FD viel aan maar NR 1 was levensgevaarlijk in de counter. Sander Zeilmaker kwam zo 2x alleen voor de keeper en mistte, maar de derde keer was het wel raak 1-0. Beide doelen werden aardig onder vuur genomen Erik Hoekstra mistte het doel op een haar na en Sander Zeilmaker knalde weer eens op de paal. Een mooie doelpunt maakte even later Brian Zeilmaker 2-0 voor NR 1.

Albert Nieuwenburg kreeg 2 minuten straf omdat hij Sander Z. onderuit haalde, doet ie anders nooit. Met een man minder wist Eric Hoekstra toch nog de stand terug te brengen naar 2-1. In de 2e helft bleven beide teams op de aanval spelen en dat leverde een mooie uitgespeelde aanval op van NR 1 en een doelpunt van Evan van Sertina 3-1. Meteen na dat doelpunt kreeg Jorge Pirez het even op zijn heupjes, eerst maakte hij 3-2 en even later ging de bal tussen de benen van Ronald van Riet door en was het 3-3. FD moest nog vier keer scoren en dat zou niet meer lukken, maar NR 1 wou nog graag winnen. En dat gebeurde op de valreep maakte Yasin Fagouss het beslissende doelpunt 4-3. De lachende derde was natuurlijk de Kantine Waddenhal die wederom een periode titel binnen haalde.

Wedstrijden B poule
Bakkerij Elsinga/v d Kooi schilder – Alinex uitzendbureau 6-9
Alinex degradeerde uit de A poule en moest direct tegen een goeie ploeg uit de B poule. De eerste minuten keken de ploegen even de kat uit de boom, maar toen Vincent v d Kooi vanaf de zijkant opkwam maakte hij 1-0 voor EvdK. Maar Steffan Amels deed wat terug hij speelde zich fraai vrij en tikte 1-1 binnen. EvdK gingen door en Eric Broekhuizen scoorde 1-2 en de topschutter van deze avond, Steffan Amels schoot een bal tussen de benen van Bouwhuis door 1-3. In de wissel werd er van scheids gewisseld Arno Ewouds verving de uitstekend fluitende Bram Schaaf.

In de 2e helft vielen de doelpunten als rijpe appels van de boom. Twee keer scoorde Steffan Amels 1-4 en 1-5, vervolgens deed Mark de Puyselaar hetzelfde 2-5 en 3-5. Steffan Amels tikte 3-6 binnen en Frank Pietersma en Vincent v d Kooi maakten het weer spannend 4-6 en 5-6. En het ging door, je wudden ur duuzelig van, Said Sakari 5-7 een eigen goal van Frank Pietersma 5-8, dat maakte hij even later weer goed 6-8. En het laatste doelpunt werd door Eric Broekhuizen gemaakte en dat was tevens de eindstand 6-9.

SMS Chill Time – Nesta Shipping 6-6
SMS is gepromoveerd naar de B poule en dat is natuurlijk weer een stukje zwaarder. Het overwegend jongere team van SMS vloog zich in het begin wel ut hompeskompus apeskaap en moesten even wennen aan het tikkie takkie voetbal van Nesta. En ook hier vielen een mooi zootje doelpunten. De eerste was van Frank Seinen via de paal 0-1. Vervolgens maakte Chris Veenstra wat vliegende skijnbeweging en het was gelijk 1-1. Meteen daar over heen maakte schutter bij SMS Robbin Regtop 2-1. En SMS ging door, toen Nesta keeper Tjerk Bekius op sien verkeerde linkerpoot ston strafte Mieter Outhuyse dat af 3-1.

En SMS liep nog verder uit Robbin Regtop 4-1 en Arjan Outhuyse liet 5-1 aan tekenen. En dan denk je het is gebeurd maar de oudjes veerden op Johan Janssen, ut is toch een virtuoos, een mooi tikje 5-2 en een hard schot in de hoek 5-3, het sien vader Guus nooit kannen. SMS schrok en deed wat terug via Robbin Regtop 6-3. De langste adem was voor de veteraantjes, Frank Pietersma maakte 6-4 en Mathieu Visser scoorde vanaf de zijkant 6-5, hoest mogelijk. Een slim tikje tussendeur van Johan Janssen kwam, gelukkig, voor het linkerbeen van Emiel Postmus die nam de bal in een keer op de pantoffel en het was 6-6, en dat bleef het ook.

Wedstrijden C poule
Veltman Maritiem – Futsal Harlingen 4-3
Het gepromoveerde Veltman had een goede start in de c poule, al snel wist Soulaiman Snoussi 1-0 te maken. Futsal moest nog even zoeken naar het juiste ritme maar voordat ze dat gevonden hadden tikte Justin Attema al 2-0 binnen. Een vrije trap werd goed genomen door Jeroen Kupers 2-1 en dat betekende weer wat spanning. Toch wist Veltman in de 1e helft nog naar een 4-1 voorsprong te lopen. Justin Attema slingerde zich eerst door de defensie en later scoorde hij met een bal door het centrum. In de 2e helft bleek Futsal toch over een tikje meer lucht te beschikken. Een vrije trap van Pieter Dirk Sikkema vloog hard in de touwen 4-2. Er werd niet alleen gevoetbald maar het geschreeuw en geouwehoer was ook niet van de lucht. Jeroen Kupers zorgde nog voor wat spanning 4-3 maar Futsal kwam niet meer dichterbij.

ZWF Ontwerp/Poelstra – PoPaLo 6-2
PoPaLo was gedegradeerd uit de C poule en ze begonnen in de D poule ook erg zwak. Eerst speelde men wat op het middenveld en konden beide keepers wel een klein tukje doen. Het dichtst bij de goal was een schot van Bas Koster van ZWFO/P dat een metertje voorlangs ging. De afstandsschoten van beide ploegen vlogen in e hanebalken. Na 15 minuten kwam eindelijk Ruben Heemskerk vrij voor het PPL doel en hij scoorde wel 1-0. Ut herdershondsje Daan Schaaf begon langzaam warm te worden en met sien gouden puntsje maakte hij 2-0. Willem Heemskerk maakte voor de wissel nog 3-0 en de schoten van PPL gingen over, naast of op de paal. In de 2e helft roste Daan Schaaf er weer een in 4-0 en ook 5-0 kwam van zijn voet een talent dat ventsje. En dan had PPL nog mazzel dat keeper Gerard Rutten in topvorm was. Het lukte Arjen Riem en Kees Knier toch om voor PPL te scoren 5-2. Ruben Heemskerk bracht de eindstand 6-2.