Meromar Seafoods b.v. zaalvoetbalcompetitie

Kantine Waddenhalbekercompetitie
Taxi Harlingen – Veltman Maritiem 9-4
Na één minuut spelen namen de mannen van Veltman brutaal de leiding door een doelpunt van Kevin Hobgen 0-1, ging wel een foutje van keeper Dirk Alkema en Siebe Lutgendorff aan vooraf. Een goed genomen corner van Snoussi werd mooi afgerond door Marvin Brandsma, 0-2. Dat was toch wel even schrikken voor de Taxi jongens. Maar binnen twee minuten hadden Friso van Eyck en Jilke Alkema de stand alweer gelijk getrokken, 2-2. Vier minuten voor de wissel rondde Godert Attema een mooie aanval af en stond Taxi voor, 3-2. Direct in de tweede helft ramde Frank Pietersma een vrije trap in de bovenhoek, 3-3. Een mooi pasje van Godert Attema op Friso van Eyck ronde de laatste netjes af, 4-3. Een verkeerd tikkie trug van een Veltman verdediger werd afgestraft door Godert Attema, 5-3. En dezelfde speler besliste de wedstrijd door 6-3 te maken. Jilke Attema was in vorm en goed afgetraind door zijn toptennis partijen en hij maakte 7-3. Saloumain Snoussi deed nog wat terug 7-4, Godert Attema maakte 8-4 en de eindstand werd op het bord gezet door Friso van Eyck 9-4.

Friesland Direct – Manutec 4-2
Het was Manutec die hier verrassend begonnen en binnen vijf minuten al op een 0-2 voorsprong stonden. De doelpuntenmakers waren Koen Attema 0-1 en Bouwe v.d. Veen 0-2. En FD die konden het juiste ritme nog niet vinden en ze liepen ur soms bij as kiepen zonder koppen, en dat ondanks de 100 jaar ervaring die in het team staat. Na zeven minuten gaf Albert Nieuwenburg een fraai hakje op de sprintende Jorge Pires en die ronde dat netjes af, 1-2. Het spel ging op en neer en er waren kansen aan beide kanten, zo kwam Drewes Janssen voor een leeg doel te staan en hij mistte. En dat doet sien oudere broer Johan nooit, sien vader Guus oek niet trouwens maar die kwam nooit alleen voor de goal. Zelfs toen ze tegen drie man speelden wist FD de bal er niet in te krijgen, dat lukte Manutec trouwens oek niet. Al heel snel in de tweede helft maakte Drewes Janssen zijn misser goed en scoorde 2-2. Ja en vanaf dat moment werd FD sterker en zetten ze Manutec onder druk. En dan is die Jorge Pires natuurlijk levensgevaarlijk en hij maakte dan ook 3-2. De druk bleef en toen Jeroen v.d. Nieuwenhuis doorbrak besliste hij de wedstrijd 4-2.

De finale wordt 12 mei gespeeld en gaat tussen Taxi Harlingen en Friesland Direct en dat binne altied stevige wedstrieden, dus leuk om even bij te wonen.