Meromar Seafoods b.v. zaalvoetbalcompetitie

Wedstrijden A-poule

Oosterhof/Holman – Nesta Shipping 6-3
Nesta staat stief onderaan dus die kon wel een paar puntsjes gebruuke. OH had pech want die miste hun topper Sicco v d Bij, die zat aan de kant met rugklachten. Maar OH opende wel de score omdat de defensie van Nesta de slaap nog niet uut hadden, Stijn Schakenbos scoorde 1-0. En Schakenbos maakte ook 2-0 en weer reageerde de defensie niet. Inmiddels was Nesta ontwaakt en wist Pieter v d Schoot de stand terug te brengen tot 2-1. De jongens van OH hadden er zin aan en zeker Sietse Sytema die 2 keer op rij scoorde 3-1 en 4-1, een was wel heel fraai die nam ie in een keer op sien pantoffel. Nog voor de wissel wist ook Pieter v d Schoot weer te scoren 4-2. In de 2e helft bleek dat Nesta wat gebrek aan lucht hadden en ze waren een bitsje traag. OH balde gewoon door Brent de Groot maakte 5-2, Stijn Schakenbos tikte 6-2 binnen en Fabian ten Hoeve scoorde tegen 6-3.

RCM Administratie – Kantine Waddenhal 2-3
De topper in de A poule moest dit worden tussen twee sterke ploegen. Het was duidelijk dat de ploeg van de Kantine wat verzorgder speelden maar RCMA zaten er bovenop. Het was toch wel wat lang elkaar aftasten met enkele afstandsschoten maar dan toonden van Riet en Zuiderhof zich bekwame keepers. Reinier v d Stap toonde zich een bewegelijke speler en hij wist zich dan ook goed vrij te spelen en 0-1 te maken voor de Kantine. De veteranen bij de Kantine, Michel v d Ploeg en Ralf van Hurck stuurden hun ploeg in de juiste richting , helaas luusterden ze niet allemaal. Wat verrassend speelde Brian Zeilmaker de bal met de hand en dat betekende een strafschop. Ralf van Hurck poetste sien oranje skoensjes wat op en maakte 0-2. En RCMA dan, nou die kregen mooie kansjes maar vooral Sander Zeilmaker had wat pech met zijn doelpogingen. In de 2e helft leek Reinier v d Stap de strijd te beslissen door 0-3 te maken. Maar RCMA gaf zich nog niet gewonnen en vochten hun naken voor een beter resultaat. Dat leverde een doelpunt op van Yassin Fagouss 1-3 en ze wilden meer. Het werd 2 minuten voor tijd nog spannend, nu maakte Sander Zeilmaker een doelpunt met de hak en via een wippertje daar kan ie ut circus wel met in. Het werd wel 2-3 en dat zorgde voor de nodige spanning. De Kantine hield stand en kwam door deze winst wat steviger aan de kop te staan.

SMS Chill Time – Friesland Direct 1-2
Bij winst kon FD de tweede plaats overnemen maar SMS was van plan om niets cadeau te doen. Ze waren zo lekker bezig dat ze via de kilometervreter Robert v d Zee een 1-0 voorsprong namen. Er werd wel aanvallend gespeeld maar veel doelpunten zouden er niet vallen. Wel bleek de prachtig afgeslankte Niels Vlottes van FD deze avond in vorm te zijn. Na een paar flitsende bewegingen wist hij gelijk te maken 1-1. Ook in de 2e helft bleven doelpunten uit dat ook mede omdat de keepers in een goede vorm staken. Bij SMS hadden ze Johan Ligthart van stal gehaald en hij deed het niet slecht, maar ja de man maakte vroeger al niet veel doelpunten dus nou oek niet. Wel deed dat aan de andere kant de atleet Niels Vlottes nog wel een keer, 1-2 dus. Daar bleef het bij en dat kwam mede omdat FD spelverdeler Johan Janssen dit keer niet echt in vorm was.

Taxi Harlingen – De Kombuis 5-4
Deze wedstrijd was vooral voor Taxi van belang omdat bij winst zij ook naar de 2e plaats zouden schuiven. Het was R Kalkhuis die Taxi een verdiende 1-0 voorsprong bezorgde. Maar de uitblinker bij Taxi was Keimpe Pols hij maakte 2-0 en 3-0. Toen pas deed Marcel ten Hoeve wat terug 3-1 en die stand bleef ook tot de wissel. En in die 2e helft stond Keimpe Pols weer eens op de juiste plaats en tikte hij 4-1 binnen. De mooiste kwam even later met enkele Braziliaanse bewegingen, waar Neymar jeloers op weze suu, speelde Luuk Jellema zich vrij en liet het net fraai bollen 5-1. De Kombuis stroopte de mouwen nog even op en dat had succes. Bouke Zuiderhof maakte 5-2, een pegel van Marcel ten Hoeve betekende 5-3 en het werd helemaal spannend toen wederom Bouke Zuiderhof 5-4 binnen knalde. Het bleef nog even spannend maar de stand veranderde niet meer 3 punten dus voor Taxi.