Voetbal

Meromar Seafoods b.v. zaalvoetbalcompetitie

Door Jeroen Pietersma

Wedstrijden B poule
De Bock Computers – Veltman Maritiem 3-1
Dit werd dus een topper in de B poule tussen de nummers een en twee. Niels de Lange kon de Bock op voorsprong zette, hij kreeg een dot van een kans maar hij had zeker even een black out en mistte. Er werd voorzichtig gespeeld door beide teams in het begin, een beetje angstig. Na 9 minuten was het eindelijk raak, Arno Rotteveel passeerde een paar man en schoot door de benen van keeper V.d. Werf door, 1-0. De volgende treffer was een pegel vanaf de zijlijn door Marco de Boer die het net deed bollen, 2-0. Veltman probeerde van alles en had pas geluk vlak voor de wissel toen een vrije trap van Marvin Brandsma binnen vloog, 2-1. Direct na de wissel was het weer Marco de Boer die scoorde en de stand na 3-1 tilde. Veltman bleef vechten voor een beter resultaat maar, helaas, zonder succes.

Futsal Harlingen – PoPaLo 6-4
Het eerste schot was van Norbi Helik van PPL maar die belande helaas op de paal. Het werd een leuke wedstrijd met 2 aanvallende teams. Ook hier duurde het 9 minuten voordat Marc de Rooy een vrije trap benutte en Futsal de leiding bezorgde, 1-0. Direct daarop maakte Willem Wielinga 2-0 en Rienk Broersma vergrote de voorsprong naar 3-0. Ut zootsje van PPL was in slaap dondert maar ze wudden nou wel even wakker. Een goeie uitworp van keeper Viskarre Rutten bereikte Norbi Helik en die maakte heel fraai 3-1. En meteen na de wissel was daar de aalvlugge Evan van Sertima die met een dodelijk schot 3-2 maakte. En heel verrassend wist Lowietje Quisenaerts er ook nog de gelijkmaker in te drukken 3-3. Daarna vielen de luuken van de PPL spelers weer dicht en maakte Anne Alberda 4-3 en 5-3 en Mark de Rooy uit een vrije trap 6-3. Er was nog even een opleving van Jurjen Breimer 6-4 maar daar bleef het dan ook bij.

De Zwaan – Cafe ’t Skutsje 5-5
Een strijd in de onderste regionen werd dit, en het werd een gelijk opgaande strijd. En de Makkummers hadden er zin aan want in no time hadden Jelle Attema en Age Poog er al 2-0 van gemaakt. Maar ’t Skutsje herstelde zich wonderbaarlijk en nog voor de wissel maakte Cees v.d. Schoot en Jelmer Wolda 2-1 en 2-2. En Jelmer Wolda, de hazewienhon, wist er zelfs 2-3 van te maken. Toch tikten de Zwanen via Stefan Kooistra nog de gelijkmaker binnen, 3-3 voor de wissel. Na wat onenigheid over een vrije trap nam Cees v.d. Schoot het ding snel en leidde ’t Skutsje met 3-4. Het spel ging op en neer en Johannes Lutgendorff maakte weer gelijk, 4-4. Weer was daar de topper en de Max Verstappen van ’t Skutsje Jelmer Wolda en het was weer raak, 4-5. Meteen daarna maakte Stefan Mooistra toch nog de verdiende gelijkmaker, 5-5.

De Loods – Poelstra/ZWFOntwerp 1-8
Er waren allemaal topspelers bij Poelstra en een daarvan was, Arjen Lemstra, en hij wudde oek nog man of the match. Toch liep het niet al te best met, het voornamelijk uut Zeerobkes bestaande, team van Poelstra. Of wudde de mannen van de Loods elke keer beter dat kan ook want ze verloren dit keer niet met dubbele cijfers. Door 2 goals van Johannes Deelstra was het bij de wissel zelfs nog maar 0-2 voor de Poelstra/ZWF Ontwerp boys. Na de wissel ging het iets soepeler maar was het toch nog steeds moeilijk om de goed keepende Sven Vlietstra te passeren. Dat lukte Willem van Heemskerk uiteindelijk wel, 0-3. Toen volgden Bobbie van Houwelingen met 2 goals, Joh. Deelstra met 1 en Arjen Lemstra met 2 doelpunten dat was dus 0-8. Maar Jim Reitsma wist op schitterende wijze toch nog de eer te redden voor de Loods, 1-8.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda