Voetbal

Meromar Seafoods bv zaalvoetbalcompetitie

Door Jeroen Pietersma

Wedstrijden A poule
Kantine Waddenhal – Friesland Direct 5-2
Dit was de topper in de A poule. De winnaar zou alleen aan kop komen. De eerste 10 minuten liepen ze elkaar wat af te tasten, het enige hoogtepunt was een vrije trap van Ralf ‘Slurp’ van Hurck die op de paal ketste. Het was een lauwe 1e helft, ur wudde zelfs niet teugen de scheids lult. Maar toch, toen Jorik Erents van de bank kwam nam hij de bal goed aan, draaide weg en schoot onder keeper Visser door: 1-0. In de 2e helft ging het allemaal wat feller, Drewes Janssen knalde een bal op de paal. Aan de andere kant vloog Freek Töpfer langs de lijn, tikte op Kevin Jaarsma en die maakte 2-0. Maar FD deed wat terug, een vrije trap van Drewes Janssen vloog hard in de benedenhoek 2-1. De Kantine zette nog even aan en via de binnenkant paal maakte Ralf van Hurck 3-1 en een poeier van Freek Töpfer betekende een 4-1 stand. Er werd nog 2 keer gescoord door Jeroen van den Nieuwenhuizen. Eén in het vijandelijke doel en één in eigen doel 5-2. Met nog een wedstrijd te gaan heeft de Kantine nu nog maar 1 punt nodig.

NR 1 Hypotheek – v d Pol Autoverhuur 3-7
Een snelle opening voor Van der Pol, want al heel snel had David van der Pol er twee in liggen en was het dus 0-2. Evan van Sertina kreeg een dot van een kans maar zijn inzet was su slap as een theezakje, mis dus. Even later kreeg hij een tikje van Niels Outhuyse en dit keer was het wel raak 1-2. En toen men vervolgens Niels Outhuyse onderuit veegde kreeg hij een strafschop, en hij knalde ook nog raak 2-2. In de 2e helft haalde Dennis van Brie verwoestend uit en stond Van der Pol weer voor 2-3. Ze hadden er zin in, vanaf de zijkant schoot Allard-Sym Sprenger 2-4 binnen. Nog even kwam NR 1 terug. Hilco Mulder duwde sien maatsje 37 teugen de bal en die vloog ur via de binnenkant paal in 3-4. Daarna was het gebeurd met NR 1. Ze begonnen te kwakkelen en gaven Van der Pol een paar kadootsjes en Dennis van Brie profiteerde daarvan, 3-5 en 3-6 en ook Anne van der Tuin maakte nog een 3-7.

Topline Yacht Design – Alinex Uitzendburo 7-2
ALinex speelde een degradatiewedstrijd. Zij stonden met 0 punten onderaan en kunnen het straks in de B-poule proberen. Als er twee uitgaan dan is TYD nog niet helemaal veilig, dus winst was nodig. Door zwak verdedigen kwam TYD al snel op een 1-0 voorsprong door Adnan Jarjour. TYD was de aanvallende ploeg maar Alinex bood toch wel goed tegenstand in de 1e helft. Wel scoorde de granieten Dylan Drent nog wel 2-0 via de paal, maar toen tikte Steffan Amels heel simpel een balletje van Ton Piwianng binnen 2-1 en was er weer wat spanning. In de 2e helft maaide Albert Beuker volledig over een tikje van Michel van der Ploeg heen, volgende keer gaan se met skippyballen speulen. Na wat heen en weer getiktak voor het vijandelijke doel kon Adnan Jarjour er 3-1 van maken, nog even veerde Alinex op. Steffan Amels maakte 3-2. Meteen hierna was het over en uit voor Alinex. Adnan Jarjour kwam alleen op keeper Noorderbos af en legde de bal beheerst in het netje 4-2. Michel vvan der Ploeg 2x en Frank ten Hoeve bepaalden de eindstand op 7-3.

Wedstrijd B poule
Oosterhof/Holman – Fysio Rozengracht 0-6
Fysio kan nog gelijk komen met koploper de Weinstube maar dan moest er wel worden gewonnen van OH. En dat bleek niet al te moeilijk. Alhoewel in de 1e helft OH nog wel redelijk partij gaf. Het was eerst een rustig partijtje met toch een schot op de paal en de lat van OH. Na 18 minuten viel het eerste doelpunt, uit de draai liet Stefan v d Molen 0-1 aan tekenen. En meteen daar achteraan was het al 0-2 door Marijn Helfferich. Chris Sytema kreeg wat Braziliaanse gevoelens en probeerde het met een lobje, dat ging net over. In de 2e helft ging Fysio een tempootje hoger spelen en dat kon OH niet bij sloffen. Lutzen Smits 2x, Patrick Amels en Marijn Helfferich maakten er 0-6 van en komen weer een stapje dichterbij de koploper.

Wedstrijd C poule
SMS Chill Time – Cafe ’t Skûtsje 5-3
SMS kan nog promoveren want zij staan er nog maar 2 punten achter Futsal. En SMS begon goed, al snel had Arjan Outhuyse de 1-0 op de borden gebracht. Het feestje duurde niet lang omdat J. de Witte het vijandelijke net bijna deed scheuren 1-1. Vervolgens ramde Arjan Outhuyse een bal op de paal en dat allemaal binnen 3 minuten. Ook het volgende schot van Arjan was tegen de paal maar kwam de rebound teugen de reet van keeper en ging er alsnog in 2-1. Het was Arjan O. die zeker gember in sien kont had want hij maakte heel listig ook nog een keer 3-1, van wie dat een kien is weet ik niet. En daar was ie. Jelmer Wolda, als een volleerd skiër slalomde hij alles en iedereen voorbij met sien elastieken billug en hoppa 3-2. Hierna nam SMS wat afstand. Robbin Regtop maakte 4-2 en Tony Outhuyse (is dat niet die al wat ouwe man?) tikte 5-2 in ’t Skûtsje doel. Mathijsz Boonstra wist de stand nog iets dragelijker te maken 5-3. De mannen waren vermoeid na afloop maar niet alleen in de benen, se hadden oek kramp in hun vreet van ut ouwehoeren teugen de scheids en daar mutte se een keer met ophouwe.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda