Voetbal

Meromar Seafoods b.v. zaalvoetbalcompetitie

Door Jeroen Pietersma

Wedstrijd B poule
Futsal Harlingen – Cafe ’t Skutsje 0-4
Futsal is nog steeds puntloos maar ut Skûtsje heeft nog steeds uitzicht op de tweede plaats die voor promotie kan zorgen. En ut Skûtsje begon goed, de Sexbierumer Dave Hartman, slalomde tussen de Futsal defensie heen en ronde keurig af 0-1. Aan de andere kant vloog een uithaal van Bouwe v.d. Veen jammerlijk op de lat. Het spel was niet echt mooi en speelde zich vooral af in het midden en dan is het moeilijk scoren zeker voor Futsal. Dat lukte Richard Ydsardi nog wel vlak voor de wissel maakte hij 0-2. In de tweede helft nam die Ydsardi in een keer een bal op sien maatsje 63 met piene, en die vloog ur oek in 0-3. Mathijsz Boonstra wist daarna de keeper heel netjes te passeren en zo werd het 0-4. Futsal kon duidelijk geen vuist maken en wisten ook niet te scoren, ja ze skoten de tiedwaarnimmers hast wel achter de tafel vut. Het was en bleef 0-4 voor ut Skûtsje.

Wedstrijden A poule
Kantine Waddenhal – Nesta Shipping 14-2
De Kantine waren volledig dus maar liefst met acht man en oek nog niet de minsten. En op de keeper na wisten ze ook allemaal een doelpunt te maken. En daar begon Stefan Adema mee met een dikke vette punter maakte hij 1-0, Sjouke Bootsma soleerde, brak um hast sien poten maar wist toch 2-0 te maken. Keeper Tjerk Bekius wudde ur duuzelig van se vlogen de ballen om sien oren. In no time maakten Sjouke Bootie, Klaas Kuiken 2x, Michel v.d. Ploeg 2x en Ronald Jilderts er 8-0 van. Toen had keeper Bekius skoon sien nogt hij ging naar voren en wist ook nog een doelpunt te maken 8-1. Ut gevolg was wel dat ie een ketier an e zuurstof leit het om weer bij te kommen. Verder keepte Bekius een beste partij alleen de ballen van Ronald Jilderts, Michel v.d. Ploeg, Jorik Erents, Stefan Adema 2x en Freek Töpfer waren niet te keren. Tobias ten Hoeve wist nog tegen te scoren een forse winst van 14-2 dus voor de Kantine.

De Kombuis – SMS Chill Time 5-12
De Kombuis speelde zonder wissels en ik kan je wel vertelle dat is een billug werk. Binnen twee minuten had Christaan Feenstra op aangeven van Arjan Outhuyse er al 0-1 van gemaakt. En wat nou ze leuk is dat gebeurde even later krekt andersom en was het 0-2. De Kombuis kregen zeker kansen maar onder andere Marcel ten Hoeve schoot zo’n kans ver naast. SMS beschikt over een mooi jeugdig team alleen loopt ur een oud lulsje tussen en dat is Tony Outhuyse en laat die nou met een afstandsschot er 0-3 van maken. Ook hier kon men spreken van een walk over, wel maakte Stefan Amels nog vier doelpunten voor de Kombuis en Marcel ten Hoeve maakte er één. Daar tegenover stonden goals van Arjan Outhuyse 2x, Kristiaan Feenstra 2x, Robbin Regtop 4x en Erik de Groot 1x voor de jongens van SMS. Een forse 5-12 winst voor de talentjes van SMS Chill Time.

Friesland Direct – Taxi Harlingen 5-5
Dit werd een strijd in de middenmoot, en het tegenovergestelde van de vorige wedstrijd, leek het hier de Kalverstraat wel zoveel wissels hadden ze. En FD begon knap een splijtende pass van Johan Janssen op sien broerke Drewes bracht hem alleen voor de keeper. Hij mistte. Eigenlijk zonde van sun prachtige pass. Mitchel Laros scoorde wel aan de andere kant 0-1, Johan Janssen speelde de gehele defensie uit en het was 1-1. Het werd stuivertje wisselen Klaas Kuiken [Fred zn] zette Taxi op 1-2, vervolgens werd de defensie van Taxi dol gespeeld en wist Drewes Janssen nu wel te scoren 2-2. Ook in de tweede helft ging het gelijk op en waren er van beide kanten mooie aanvallen. Klaas Bouma, toch al een veteraan, stuurde Jilke Alkema helemaal ut bos in en FD leidde 3-2. En door een schitterende solo van Johan Janssen kwam FD op een 4-2 voorsprong. Maar door twee snelle goals van Keimpe Pols was het in een poep en een skeet alweer 4-4. Die Johan Janssen is toch wel een goeie hur, weer zette hij ut hele zootsje op ut verkeerde been en hoppa 5-4. Daar bleef het niet bij, Siebe Lutgendorff die jonge van dat King Korn brood, haalde nog een keer verwoestend uit en bracht de stand weer in evenwicht 5-5. Een leuke wedstrijd met een terechte uitslag.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda