Meromar Seafoods b.v. Zaalvoetbalcompetitie

Wedstrijden B poule
Poelstra/ZWF Ontwerp – PoPaLo 6-3
Al direct liep PPL een achterstand op door een lekkere vette punter van Bobby van Houwelingen 1-0. PPL had ook weer pech natuurlijk een inzet van Jurjen Breimer ketste op de paal. Het werd echter wel 1-1 toen Lowie Quisenaerts een echte Belgische solo afrondde. En meteen daarna was er een Hongaarse solo van Norbie en stond PPL op 1-2, wat een weelde. Er kwam antwoord, de Hazewienhon Daan Schaaf gaf een pass op Deelstra en die maakte 2-2. Maar de Belg Lowietje Q was in topvorm in de 1e helft en scoorde weer 2-3. Het spel ging heen en weer en er waren dol dwaze situaties voor beide doelen. Toch kwam Poelstra weer terug, Willem Heemskerk schoot een bal hoog in het dak van het doel 3-3. En nog in de 1e helft kwam Poelstra weer op voorsprong door Chris Eeltink 3-4. En toen, in de 2e helft, verdedigers Meinke Riem even in slaap lazert was wist Bobby van Houwelingen te profiteren 5-3. De mannen van PPL moesten has tan e zuurstof en vooral achterin wudde veul te veul omgriemt. Bobby van Houwelingen maakte nog 6-3 en Poelstra mocht keeper Lemstra wel dankbaar weze want die man pakte een hoop ballen.

SVO Attema – Futsal Harlingen 6-3
Attema staat aan de top en dat wuuden se oek wel graag se houwe, dan moest ur wel even wonnen wudde van Futsal. Attema ging direct in de aanval en Futsal wachtte even wat af, toch kreeg Futsal de eerste kans maar keeper Hessel Zuiderhof pakte de inzet van Bouwe v Veen. De wedstrijd leek wel wat op een bumperspel de bal klotste alle kanten uit en veel moois was er niet te zien. Totdat er een uitbraak was van Attema en Fabian Donderwinkel dat afrondde 1-0. Futsal kwam terug en Mark de Rooy het Zeeuws bloed in de aderen en die lui kanne wel voetballe nim nou van Hanegem, Mark maakte dan ook 1-1. Maar Donderwinkel was deze avond ook scherp en hij tilde de stand naar 2-1 en dat kwam omdat ze bij Futsal stonden te slapen. In de 2e helft liepen de mannen van Attema uit Richard Amels 3-1 en Jesse de Groot 4-1. Nigel Breidenbach wilde graag scoren dat lukte niet in het vijandelijke doel nou en toen schoot die goochemerd de bal in eigen doel 4-2. Donderwinkel en Jesse de Groot maakten 5-2 en 6-2 en Anne Alberda bepaalde de eindstand op 6-3.

Oosterhof/Holman – de Zwaan 3-0
OH kon de puntjes wel gebruiken en de Zwaan moest winnen om koploper te blijven. Nou de eerste 7 minuten was er alleen maar wat gepiel op het middenveld en konden beide keepers de hannen in e buuse houwe. Maar Johannes Lutgendorff van de Zwaan kon een schot lossen, hij haalde uut maar voor dat ie de bal raakte viel ie op sien vreet. Aan de andere kant haalde een schot van Sicco v d Bij het doel niet eens, dus ging het allemaal niet lekker. Een vrije trap van de Makkummers vloog in e hanebalken, het bleef tot de wissel dus 0-0. In de 2e helft was er een goeie actie van Sytse Sytema en eindelijk was het raak 1-0 voor OH. Brent de Groot raakte eerst de paal maar hij revancheerde door even later wel te scoren 2-0. En de Zwaan probeerde van alles om terug te komen maar zij troffen een keeper Hessel Zuiderhof in bloed vorm. Uiteindelijk maakte Sicco v d Bij ook nog eens de alles beslissende 3-0.

Bakker Elsinga/v d Kooi Schilder – Veltman Maritiem 3-5
Veltman had nog geen punt en zou er alles aan doen om daar verandering in te brengen. Marvin Brandsma wist al snel een vrije trap binnen te jagen 0-1. Vervolgens had Justin Attema al een paar keer geprobeerd om van afstand de roos te raken en bij de derde keer had hij succes 0-2. EvdK kwam terug, een bal van Frank Pietersma vloog tussen allemaal benen door en hoppa 1-2. Maar die jonge van Attema stond op scherp [het ie van sien opa Bouke leert] hij maakte 1-3 en 1-4. EvdK kwam toch weer terug Maurice v d Kooi gaf een tikkie breed op Frank Pietersma 2-4 en Richard v d Kooi maakte 3-4. Het werd 3-5 door Justin Attema en dat kwam door zijn favoriete beweging, de omhaal. In de 2e helft werd niet meer gescoord en stonden beide keepers en de paal en lat wel erg in de weg.

Cafe ’t Skûtsje – de Bock Computers 4-3
’t Skûtsje was wat sterker kregen ook kansjes maar Johan Visser kon de ballen toen nog stoppen. Langzaam aan ging de Bock beter te spelen en werd het een leuke wedstrijd. Lucas Wolda kreeg een dot van een kans en kon ’t Skûtsje op voorsprong zetten maar de bal vloog een kleedkamer in. Dave Hartman deed dat even later beter na een paar mooie bewegingen ronde hij netjes af 1-0. Na de wissel werd de Bock keeper onder vuur genomen maar viel het doelpunt aan de andere kant door een schuiver van Arno Rotteveel 1-1. Richard Ysbrandy wist ’t Skûtsje weer op voorsprong te zetten 2-1 en Jeroen Zuiderhof maakte weer gelijk 2-2. De Bock nam door Niels de Lange zelfs een voorsprong 2-3. De strijd ging vurig door en Johan de Witte wist een penalty te benutten 3-3. En in de laatste minuut liet keeper Johan Visser een schot van Jelmer Wolda deur sien klauwen vliege en was het 4-3, bal was zeker hiet. Die stand veranderde niet meer en dus was ’t Skûtsje de winnaar.