Meromar Seafood b.v. zaalvoetbalcompetitie

Kampioenschap poule A
Kantine Waddenhal – Taxi Harlingen 4-2
De eerste wedstrijd om het kampioenschap van de A poule was direct een spannende. Wel was het de Kantine die na twee minuten een voorsprong nam omdat Freek Töpfer door de vijandelijke defensie vloog en scoorde 1-0. Freek had even later commentaar op scheids Ewouds en mocht twee minuten in de hoek staan. Toen hij het veld weer in kwam wist hij meteen prachtig uit de draai te scoren en was het 2-0. Maar ook Taxi kreeg kansen, Jilke Alkema kon de bal ur wel met sien jonge heer in legge maar hij schoot over. Siebe Lutgendorff zag zijn inzet op de paal belanden, maar later schoot hij uit stand wel raak, 2-1. Hierna schoot Freek Töpfer hard op de paal, een splijtende pass van Ralf van Hurck wist hij er wel in een keer in te jassen 3-1. In de tweede helft kwam Taxi toch weer wat terug, Ruben Kalkhuis slalomde door de defensie en hoppa het was 3-2. Een prachtige aanname van Jilke Alkema bood hem een kans helaas joeg hij de bal op de paal. En toen een bal van Ruben Kalkhuis er in dreigde te gaan stond de onvermoeibare Ralf van Hurck op de lijn en stopte de bal. Aan alle spanning kwam een eind toen weer Freek Töpfer er door heen wandelde en 4-2 maakte. Een goed begin dus voor de mannen van de Kantine.

Kampioenschap B poule
Oosterhof/Holman – Bakkerij Elsinga/v d Kooi schilder 7-4
Ook deze strijd ging om het kampioenschap en wel in de B poule. De eerste kans was voor OH maar ze troffen Johan Visser in het doel en die pakte de bal. In de tegenstoot wist Frank Pietersma de bal wel in de touwen te rossen, 0-1 voor EvdK. EvdK speelde zonder wissels, even suu Klaas Bielsma zelf nog met speule maar hij kon sien skoenen niet viene. Brent de Groot probeerde het van afstand en had een beetje mazzel de bal vloog er in, 1-1. De score ging om en om en het leek erop dat OH de boel wat onderschatte. Brent de Groot had de skoenen van opa Herke zeker an want twee keer op rij trof hij het doel, 2-1 en 3-1. De aalvlugge Sicco v.d. Bij wist in de eerste helft ook nog te scoren dat betekende 4-1, en toen lieten ze de teugeltjes wat vieren en kwam EvdK terug. Ruben Bleeker en Maurice v.d. Kooi brachten de stand terug naar 4-3. Cor Steert speelde even een belangrijke rol voor OH hij maakte 5-3 maar wist even later ook nog in eigen doel te tikken, en dat is niet slim 5-4. EvdK begonnen wat blauw an te lopen omdat ze gien wissels hadden. Geert Jan de Groot maakte een serie skijnbewegingen maar raakte zelf met sien poten in e war. Toch beslisten Geert Jan de Groot en Sicco v.d. Bij uiteindelijk wel de wedstrijd, 7-4.

Veltman Maritiem - Poelstra ZWF 7-7
Eerst tastten de mannen elkaar even af maar naarmate de wedstrijd vorderde werden er nogal eens een paar goaltjes gemaakt. Pas na tien minuten werd de score geopend en de schutter was Willem Heemskerk van Poelstra, 0-1. Aan de andere kant stond Justin Attema op scherp hij ramde een vrije trap binnen, 1-1. De strijd ging los Snoussi maakte 2-1 en Justin Attema vergrote de voorsprong, 3-1. Vlak voor de wissel was het Bas Koster die nog wat terug deed, 3-2. In de tweede helft kreeg Poelstra de beste kansen en een van Johannes Deelstra vloog er in, 3-3. Toen keeper Lemstra begon te knoeien strafte M. Brandsma dat af en stond Veltman voor 4-3, maar dat duurde niet lang meteen maakte R. Heemskerk 4-4. Justin Attema stond weer op de juiste plek en het was 5-4, de Veltman keeper trapte over de bal heen bij een inzet van R. Heemskerk 5-5. En het ging maar door Bas Koster kreeg een op sien landingsbaan en kopte raak 5-6. Snoussi maakte gelijk 6-6 en Justin Attema zette Veltman weer op voorsprong 7-6. Het werd toch weer gelijk door R. Heemskerk hij tikte de verdiende 7-7 binnen, leuke wedstrijd met een knorre goals.