Meisjes E61 starten hockeyseizoen met overwinning

Na de zomerstop en een nieuwe team samenstelling, zijn de meisjes van E61 van de Harlinger Mixed Hockey Club op 6 september jl. weer fris en fruitig aan hun trainingen begonnen. Het is na zo'n lange periode altijd weer even wennen. Je moet er toch weer even inkomen. Veel tijd om te wennen hadden de meisjes niet, want op 9 september moest de eerste wedstrijd tegen Sneek alweer gespeeld worden.

Om negen uur verzamelden de meisjes zich bij coach Johan Janssen voor de warming up. En na nog wat tactische aanwijzingen, kon de wedstrijd om 9:30 uur beginnen. Zowel Sneek als Harlingen gingen bloedfanatiek van start. De Harlinger meisjes hadden al vrij snel balbezit. Er werd voorin fantastisch samengewerkt. Marieke Mulder, Mirthe Visser en Marijn Janssen speelden goed over, wat al snel resulteerde in een 1-0 voor Harlingen. De verdediging van Harlingen was ook heel sterk. Feah Migullas, Annemarijn Hilarides en Lauryn Terpstra verloren de bal geen seconde uit het oog en maakte het Sneek heel moeilijk om te scoren. Kansen waren er zeker voor Sneek, maar dan was keepster Sanne Bouma er om de bal uit het doel te houden. De stand voor de rust: 6-0 voor Harlingen.

Tijdens de rust werd er in goed overleg met coaches en spelbegeleiders besloten, dat Sneek met één veldspeler extra mocht spelen. De Harlinger meisjes waren toch wel heel sterk in hun spel. In het begin van de tweede helft was Sneek het meeste aan de bal. Enkele minuten na rust kwam de stand op 6-1. De Harlinger meisjes herpakten zich weer snel na deze tegengoal en twee minuten later viel de 7-1. Ze lieten zich niet meer van hun stuk brengen door de extra veldspeler van Sneek. Als team bleven ze gefocust op het spel wat ze speelden, wat na het eindsignaal resulteerde in een dikke overwinning van 10-2. Een zeer goed begin het nieuwe hockeyseizoen.