Sport

Meisjes E6-1 sluit seizoen in stijl af

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Komende zondag sluit de HMHC een succesvol seizoen af met de traditionele familiedag. Afgelopen weekend was er echter nog volop actie op de velden.

De meiden van ME6-1 speelden afgelopen zaterdag hun laatste wedstrijden als E6-team tijdens het traditionele eindtoernooi in Heerenveen. Alle meiden waren paraat om in stijl (verkleed als dolfijn) het seizoen op een zonovergoten hockeyveld af te sluiten. Coaches Ron en Mariette hadden met trainster Hannah de boel weer piekfijn voor elkaar. En met hulp van Rilana waren echte dolfijnenshirts gemaakt. Femke, Fenna, Jinte, Imma, Annemijn, Lieke, Maureen, Ro en Evi kunnen terugkijken op een prima seizoen. Komend jaar gaan de meiden verder op een groter veld, niet meer als 6-tal maar als 8-tal. Talent genoeg, gecombineerd met veel spelplezier, dus dat wordt vast weer een succesvol seizoen.

Op een zonnige Westerzeedijk werd afgelopen zaterdag het traditionele F-jes slottoernooi gehouden. Harlingen had ditmaal de eer van de organisatie. Met behulp van vele vrijwilligers gingen de vele meisjesteams uit Friesland, Steenwijk en Groningen de strijd met elkaar aan. De dresscode was Disney. Sneeuwwitje en andere sprookjesfiguren bleken ineens prima te kunnen hockeyen. Het Harlinger team was verkleed als Tinkerbell. Voordat de wedstrijden van start konden gaan was er eerst een gezamenlijke warming-up. Onder leiding van Akkefien De Jong, Orren Smeding en Fabienne Klijn werd er op los gedanst. Daarna konden de wedstrijden van start en lieten de meiden zien dat het met de toekomst van het hockey in Harlingen wel goed zit. Kortom: een zeer geslaagde dag.

Meisjes B2 Kampioen
Zoals vorige week al aangekondigd was Meisjes B2 dicht bij het kampioenschap. Nog 1 overwinning en wat hulp van de conccurentie en het was zover! Thuis tegen Sneek werd een redelijk eenvoudige 4-0 overwinning geboekt. Steenwijk liet twee duren punten in Joure en daarmee was het kampioenschap van het team van Rick van Bruggen een feit.

Speelsters

Doris Baarsma, Nienke Berwers, Inger van Bruggen, Marije Doeksen, Annemijn Fakkert, Julia de Koning, Bonne Cato Meijeraan, Nina Milosevic, Bo Nagel, Sterre Oosting, Anne-Claire Otten, Eva van der Pol, Lisa Salverda, Charlotte Scheenstra

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda