Sport

Meiden D3 Mixed Harlinger Hockey Club kampioen

Door Jeroen Pietersma
Zaterdag 28 november moesten de meiden van Harlinger MHC hun laatste competitiewedstrijd spelen, thuis tegen Groningen. Harlingen had al hun wedstrijden gewonnen, tegen respectievelijk: GHBS (8-0); HVA (0-1); Quick Stick (4-1) en Daring (2-6).

Groningen stond tweede met drie punten achterstand en Harlingen had ook een veel beter doelsaldo. De technische leiding had berekend dat zelfs als Harlingen met 5-0 zou verliezen, het dan nog kampioen zou zijn. Maar Harlingen wilde natuurlijk de volle buit behouden en ze zouden er alles aan doen om een waardig kampioen te worden.
In prachtig nieuwe hoodies (beschikbaar gesteld door de sponsor, waarvoor hartelijk dank) werd de warming-up afgewerkt. Van spanning was niet veel te merken bij de fanatieke meiden.
Toen eenmaal de wedstrijd was begonnen werd wel duidelijk dat Harlingen voldoende energie in de wedstrijd wilde gaan leggen om een goed resultaat te behalen. In een winderig Harlingen met een snijdende koude wind zochten de meiden volop de aanval en Groningen kon niets anders dan verdedigen. Harlingen liet mooie combinaties over de rechterkant zien en het was wachten op het eerste doelpunt, maar die liet op zich wachten. Danique sloeg twee strafcorners hard in, maar helaas kwamen deze precies op de klompen van de goede keepster, waardoor de stand lang 0-0 bleef. Een nieuwe strafcorner voor Harlingen werd wederom hard ingeslagen door Danique en ditmaal ging hij in de hoek, waar de keepster het antwoord schuldig op moest blijven. 1-0 voor Harlingen. Harlingen bleef de bovenliggende partij en wederom Danique sloeg de volgende strafcorner ook binnen, 2-0. Dit was ook de terechte ruststand.
Na de overheerlijke appeltjes in de rust, een onveranderd spelbeeld. Harlingen was veel te sterk en combineerde er rustig op los. De coaches Siep en Klaas hadden al gezien dat het kampioenschap geen moment in gevaar zou komen, want achterin stond de verdediging als een huis. Magali, Anouk en Denise lieten geen bal door en al kwam er eens een balletje door, dan kon keepster Sterre deze eenvoudig uitverdedigen. Goed gekeept hoor!
Iris, Myrthe en Nina werkten ook keihard en bleven de aanval voorzien van mooie passjes en verdedigden ook prima mee. Op het middenveld speelden Sanne en Wies een puike partij en zij kwamen ook regelmatig gevaarlijk door en hadden ook kansen om te scoren. Anaïs sloeg de strafcorners fantastisch hard en mooi naar de cirkel, zodat de aanvallers deze op het doel konden proberen te slaan. De 3-0 werd gemaakt door Annemiek, na een mooie aanval over de rechterkant, maar de mooiste aanval van de ochtend moest nog komen.
Een aanval van Groningen werd aan de linkerkant van Harlingen (bij de eigen cirkel) onderbroken en de bal werd door Elise gespeeld naar Anaïs. Die speelde de bal naar Wies die over de rechterkant hard met de bal naar voren sprintte. Zij vond Annemiek in de cirkel en Annemiek speelde de bal perfect voor de goal waar Danique stond om de 4-0 binnen te slaan.
Groningen probeerde nog wel een aanval op te zetten, maar de meiden wilden ook graag de nul houden en dat is gelukt. Met een fantastische overwinning is Harlingen MD3 kampioen geworden met vijftien punten uit vijf wedstrijden en een doelsaldo van 21 voor en slechts 3 tegen!

Geweldig resultaat en trotse ouders konden hun dochters feliciteren en het feestje was natuurlijk niet compleet zonder taart, die in de kantine van Harlinger MHC sportief werd gedeeld met de tegenstander.
Harlingen, van harte gefeliciteerd.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda