Sport

Meer publiek bij Hotze Schuil Partij

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Kaatsvereniging Eendracht trof het zondag met het weer en dat lokte aanzienlijk meer toeschouwers naar het mooi aangeklede kaatsveld. Het veld lag er prachtig bij en de tribune, de feesttent en het Tzummer muziekkorps zorgden voor een mooie entourage waarin uiteindelijk Bauke Triemstra, Alle Jan Anema en Hendrik Kootstra in de kransen werden gezet. Bauke Triemstra werd uitgeroepen tot koning.

Om twaalf uur ging de wedstrijd van start met tien vrije formatie parturen op de lijst. De plaatselijke favoriet Dylan Drent moest meteen aantreden met zijn nieuwe partuurmaten Marten Bergsma en Patrick Scheepstra. De start was stroef en dat leverde een spel achterstand op. Daarna kwamen de mannen beter in hun spel en uiteindelijk werd de partij gewonnen met 5-3 en 6-4.

In de eerste omloop troffen de finalisten van de Masters vrijdag in Heerenveen elkaar meteen al en ook deze keer won het partuur van Enno Kingma van het partuur van Menno van Zwieten: 5-3 en 6-2. Het partuur van Bauke Triemstra kwam vlot op een grote voorsprong van 5-2, maar kon daarna de partij niet afmaken. Het werd zelfs 5-5, waarna het kwartje toch de goede kant opviel toen Hendrik Kootstra op 6-4 de bal prachtig boven sloeg.

Goed bij de les
Nummer 10 op de lijst had een mooi nummer en door te winnen met 5-1 en een staand nummer kwamen Peter van Zuiden, Kees van der Schoot en Evert Pieter Tolsma gemakkelijk in de halve finale. In de tweede omloop moest Dylan Drent cs het opnemen tegen de favorieten Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Tjisse Steenstra. De favorieten kaatsten goed en helaas voor Dylan werd deze partij niet wat hij er van had verwacht: 2-5 en 6-6. Het partuur van Bauke Triemstra was nu goed bij de les en versloeg Enno Kingma, Renze Hiemstra en Hans Wassenaar met 5-3 en 6-4. Via een staand nummer werd zo de finale bereikt.

In de halve finale was Gert-Anne van der Bos niet meer zo goed op dreef en ook Tjisse Steenstra kreeg het moeilijk achterin het perk. Dat betekende een meer spannende dan fraaie partij. Uiteindelijk kwam het nog goed, toen ook Peter van Zuiden begon te knoeien en Evert Pieter Tolsma zelfs de voorbest opslag overnam. Taeke Triemstra wist wel raad met zijn ballen en sloeg vanuit het achterperk de laatste twee ballen over de tribune: 5-4 en 6-6.

Broederstrijd
Het moeizame opslaan van Gert-Anne zette zich in de finale voort en al heel snel moest Tjisse Steenstra de opslag overnemen. Ook hij miste regelmatig het perk en daardoor kregen Bauke Triemstra, Alle Jan Anema en Hendrik Kootstra veel cadeau. De partij was dus ook nu weer meer spannend dan fraai. De emoties liepen zo nu en dan wel hoog op, want de beide Triemstra’s wilden de broederstrijd natuurlijk niet verliezen. Ook Gert-Anne probeerde het meer met de mond omdat het aan de opslag niet lukte.

Tjisse Steenstra sloeg op 3-2 en 6-6 kwaad uit op een kleine kaats en dat was geheel onnodig. Geen 4-2 voorsprong, maar een gelijke stand: 3-3. Hierna miste hij nog twee keer op 6-6 aan de opslag. In het laatste eerst sloeg hij zelfs vier maal buiten: 5-3 en 6-2. De partij werd dus weggegeven. Bauke Triemstra werd de nieuwe koning en hij mocht met de bronzen Hotze op de foto.

Voor de kaatsvereniging Eendracht was het een bijzonder geslaagde dag met veel publiek en mooi weer. Dat is wel eens anders geweest de laatste jaren.

Voorzitter Jan Nieuwenburg kon de waardebonnen van de Harlinger Aardewerk- en Tegelfabriek daarna uitdelen aan de volgende kaatsers:
1e prijs: Bauke Triemstra (koning), Alle Jan Anema en Hendrik Kootstra;
2e prijs: Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Tjisse Steenstra;
3e prijs: Peter van Zuiden, Kees van der Schoot en Evert Pieter Tolsma.

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda