Sport

Meer groei nodig bij Dames 1

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? Zondagmiddag stond Harlingen tegenover Dash in Hoogezand. Ook dit team bestond uit een aantal nieuwe speelsters. Hoe Dash precies zou spelen was voor Harlingen niet duidelijk. Wel werd een aantal belangrijke punten opgenoemd van het vorige seizoen, maar ook van de vorige wedstrijd tegen Flevoland.

Harlinger Dames 1 moest strakker op de man verdedigen en meer vrijlopen bij balbezit. De eerste taak werd goed opgepakt. Harlingen stond strakker op de man te verdedigen, waardoor Dash moeilijk de bal kwijt kon. De teams waren redelijk aan elkaar gewaagd. Beide teams hadden moeite met het behouden van balbezit, omdat de andere partij de bal goed wisten te onderscheppen. Na een tijd kon Dash met een mooie passeerbeweging om de Harlinger verdediging heenkomen en schoot in de lange hoek. 1-0 voor Dash. Niet veel later maakte Dash nog een doelpunt. Het was duidelijk dat de Dames moesten blijven vechten, de rest van de wedstrijd. Toch wist Harlingen ook af en toe gevaarlijk te worden. Het was uiteindelijk Jenna Burkels die er een onmogelijke bal in schoot. De ruststand was 2-1.

Na de rust kreeg Harlingen al snel een strafcorner voor. Helaas was de uitvoering hiervan een beetje rommelig. Gelukkig kreeg Harlingen hiervoor een herkansing, die prachtig benut werd: 2-2. Harlingen kreeg weer wat hoop door de gelijkstand. Gelukkig was Monica Schaafsma weer terug na ziekte, maar toch was het team nog lang niet compleet. Dit deed de dames dan ook de das om. Harlingen kreeg het zwaar en liep achter de feiten aan. Hierdoor lukte het Dash nog om driemaal te scoren. Dit was een enorme domper voor de Harlingers. Ze zullen dus nog hard moeten trainen. Vooral ook voor de Super Sunday van volgende week, die tevens in het teken zal staan van Stichting Semmy. Harlingen Dames 1 speelt om 12.45 uur tegen Emmen, met voorafgaand de wedstrijd van de Veteranen tegen Daring om 11.00 uur. Men kan geld inzetten op de doelpunten van beide teams via één van de spelers en/of via tc@harlingermhc.nl.

Standen HMHC

Dames 1 - Dash 1 2-5
Veteranen - GHBS 6-1
MA1 - Graspiepers A2 8-1
MB1 - Sneek B2 2-2
MC1 - Leeuwarden C1 5-2
MC2 - Graspiepers C2 11-0
MC3 - Graspiepers C3 5-0
MC4 - Leeuwarden C7 0-2
MD1 - Leeuwarden D4 6-0
MD2 - Assen D3 0-6
MD3 - Quick Stick D4 2-1
JA1 - Hoogeveen A1 3-4
JB1 - Sneek B1 1-19
JD1 - Assen D2 Afgelast

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda