Sport

Meer dan geslaagd Bentacera Tobbedanstoernooi

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - De 31e editie van het traditionele Bentacera Tobbedanstoernooi mag meer dan geslaagd worden genoemd. Het tennistoernooi, dat geldt als het meest gezellige toernooi van Friesland, werd van zaterdag 27 juni tot en met maandag 6 juli gespeeld op het Cleem Heegerpark van tennisvereniging Ready aan de Achlumerdijk in Harlingen. En met dit jaar maar liefst 270 deelnemers mag het jaarlijkse tennistoernooi zich ??n van de grootste sportevenementen noemen in Harlingen.

In de 10 speeldagen werden maar liefst 294 wedstrijden gespeeld in tal van categorieën. Uiteraard was het merendeel van de deelnemers afkomstig van tennisvereniging Ready, maar ook tennissers (m/v) uit Franeker, Leeuwarden, het Bildt, St. Jacob, Dronrijp, Nijland en Sneek waren in grote getale aanwezig. Het jeugdige talent Kate Huizenga uit Ierland deed eveneens mee aan het toernooi. In de finale van het damesenkelspel in de categorie 5 moest zij het afleggen tegen winnares Hilde Huisman van T.C. Nijlân.
Tal van vrijwilligers waren tijdens het toernooi in touw om alles in goede banen te leiden en rondom de velden voor de nodige sfeer en de daarbij horende hapjes en drankjes te zorgen. Want naast het tennis was er voor zowel deelnemers als toeschouwers ook aan de inwendige mens gedacht. Wat te denken van vis van Hoek’s Vis & Snacks, loempia’s, broodjes hotdog van Plus Lunenborg en andere lekkernijen die gratis op het menu stonden. En in de beide speelweekenden werd er door Smeding Groenten en Fruit voor gratis fruit gezorgd. Afgelopen zaterdag werd de organisatie verrast door Albert Heijn die enkele honderden ijsjes ter beschikking stelde die eveneens gratis werden uitgedeeld. Het toch al sfeervolle tennispark was tijdens het toernooi ook nog eens voorzien van prachtige hortensia’s, kleurige bloembakken en boompjes van tuincentrum van der Meer.
Het gros van de partijen werd afgewerkt onder tropisch aandoende temperaturen, maar de weergoden hadden ook enkele onaangename verrassingen voor de organisatie in petto waardoor het puzzelen werd geblazen om het toernooi soepeltjes te laten verlopen. Zo moesten afgelopen donderdag, vanwege een hevige onweersbui, enkele partijen noodgedwongen worden afgebroken. Het overvolle programma liet echter geen ruimte om deze de volgende dag in te halen op het eigen tennispark waardoor een aantal wedstrijden op vrijdagavond moest worden gespeeld bij de tennisvereniging in Franeker die een zestal banen ter beschikking stelde. Ook tijdens de finales op zondagmiddag gooiden hevige regenbuien roet in het eten, waardoor weer geïmproviseerd moest worden. Opnieuw werden enkele wedstrijden in Franeker gespeeld, maar dat bleek niet afdoende om alle finalepartijen te kunnen spelen. Noodgedwongen werden nog twee finales gespeeld op maandagavond. Ondanks de regenbuien en de daardoor ontstane problemen mag het 31e Bentacera Tobbedanstoernooi meer dan geslaagd genoemd worden. Meer foto’s van het toernooi zijn te vinden op www.tobbedans.com en wil je meer weten over de komende activiteiten van tennisvereniging Ready? Neem dan een kijkje op www.tvready.nl.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda