Matig optreden van VVH heren 1 resulteert in overwinning

Afgelopen zaterdag stond de tiende competitiewedstrijd voor het eerste herenteam van VVH op het programma. In eigen Waddenhal verwelkomde de ploeg van trainer/coach Jan Kamminga de Captains Kangeroes uit Hardenberg.

Onder toeziend oog van de directeur van teamsponsor Casco Montage, Danny van Heerden, startte VVH met de volgende opstelling: Rik Sijtma en Koen Sikkema op de buitenaanval, Johannes Bult als spelverdeler, Ignarts Bakker en Sjoerd Tekstra op de midaanval, Reinier Kwast als diagonaal en Hedzer Wiersma als libero. Op de bank begonnen Stefan de Jong en Ewout Schat, als ook de geblesseerden Marnik Agema en Meindert Paul Kwast.

VVH begon weifelend aan de wedstrijd, terwijl de bezoekers opportunistisch speelden. Met name de passing was bij de Harlingers was matig, waardoor de buitenaanvallers vaak een goede tweemans blokkering tegenkwamen. Gaandeweg begon VVH meer in het spel te komen maar overtuigend werd het niet. Er werd meer servedruk geproduceerd door de Harlingers, maar dit ging ook gepaard met een te veel aan servefouten. Gelukkig ontbeerde het de bezoekers aan niveau en overtuigend om door te drukken, waardoor het vlaggenschip van VVH door het inbrengen van Ewout en Marnik de eerste set met 26-24 wist te pakken.
In set twee en drie was het spelbeeld eigenlijk niet anders dan de eerste set. VVH maakte te veel eigen fouten om echt lekker ontspannen te spelen. Enkele oplevingen waren echter voldoende om de mannen uit Hardenberg af te schudden. Zo scoorde Reinier eenvoudig zijn aanvallen, kwam Rik een paar keer mooi door met zijn services, pakte Ignarts mooie blokpunten en schudde Johannes een 9 punten-serveserie uit zijn mouw. Met 25-18 en 25-14 waren de sets voor de Skûtsjeboys.
Set vier bracht Jan Ewout binnen de lijnen op de plek van Johannes en gaf hij de mannen de opdracht mee om scherp te beginnen om ook andere wisselspelers de kans te kunnen geven. Aan deze opdracht gaven de mannen absoluut geen gehoor, want na een passfout en een viertal aanvalsfouten stond het 0-5 voor de tegenstanders. VVH kwam iets terug, maar wist teleurstellend genoeg het gat niet weer te dichten, waardoor de set naar de bezoekers ging en de wedstrijd dus in 3-1 eindigde.
Wederom een overwinning voor de Harlingers, die hiermee de tweede plek in handen houden. Helaas heeft de nummer één Sudosa-Desto wél de volle buiten gepakt, waardoor ze hun voorsprong hebben uitgebreid naar negen punten.
Komende zaterdag staat de laatste wedstrijd van 2016 op het programma. In Assen mag dan gespeeld worden tegen Animo ’68.