Voetbal

Maarten de Jong verzorgt ?Train de Trainer Classic?

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? Maarten de Jong, oud-speler van sc Heerenveen en van FC Groningen, heeft maandagavond op het Oostersportpark een Train de Trainer Classic gepresenteerd. De classic was georganiseerd door sc-Heerenveen en het jeugdbestuur van Zeerobben. De belangstelling voor deze classic was groot: het maximum aantal jeugdtrainers van 22 was snel bereikt. En niet voor niets, het werd een interessante avond.

Na een welkomstwoord van jeugdvoorzitter Lieuwe Wesselius in de bestuurskamer werd er al snel verhuisd naar het veld waar Zeerobben C1 al stond te wachten voor een training. Vervolgens werd een warming-up, een looptraining, passen en trappen van een bal, kappen en draaien - met en zonder tegenstander - behandeld. Alles onder deskundig commentaar van Maarten de Jong. 

Ook kwam het mentale gedeelte aan de beurt en dat dit erg belangrijk is kon je zien aan de houding van de spelers. Duidelijk werd dat de houding van de spelers niet alleen belangrijk is, maar ook die van de trainer.
Na dit alles gingen de jongens nog lekker een partij spelen en de groep trainers weer naar de bestuurskamer voor een kop koffie en een evaluatie. Deze was zeer interessant en leerzaam. Maarten sprak vooral uit zijn rijke ervaring als voetballer en trainer. Vooral het sociale aspect, in deze huidige moeilijke wereld voor de jeugd, kreeg ruim aandacht.
De tijd vloog om en na vele vragen bedankte Lieuwe Wesselius Maarten de Jong voor deze leuke en gezellige maar bovenal leerzame en interessante avond. Hij deed dit door hem een schaal met allerlei Friese producten van Bakkerij Overzet aan te bieden. Tevens werden alle jeugdtrainers bedankt voor hun inbreng en aanwezigheid.

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda