Voetbal

Laatste thuiswedstrijd Robur tegen Langweer

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Na de pijnlijke, maar terechte nederlaag tegen RES van afgelopen zondag moet Robur het thuis opnemen tegen Langweer. Deze ploeg presteert veel beter dan in de eerste helft van de competitie. Robur is dus gewaarschuwd.

Het zal ook een historische wedstrijd zijn; de laatste competitiewedstrijd thuis als rkvv Robur. Of Robur nog nacompetitie zal spelen, hangt van de laatste twee wedstrijden af. De wedstrijd van zondag dus, en over twee weken de laatste wedstrijd uit tegen Aengwirden. Robur moet zich revancheren voor de totale offday tegen RES. Vanaf het eerste moment werd duidelijk dat Robur niet in de wedstrijd zat en ook niet zou komen. Dat lag aan Robur zelf, maar ook aan de felheid, inzet, het winnen van bijna alle duels van de Bolswarders. Als het voetballend niet wil, moet je zo spelen. Gelukkig was het doelman Patrick Dijkstra die Robur behoedde voor een blamage.

Wil Robur nog wat bereiken, dan zal er met een andere instelling gespeeld moeten worden. In de uitwedstrijd had Robur het ook moeilijk tegen Langweer, een fysiek sterke ploeg en veelvuldig de lange bal hanterend. Hoe dan ook, het is geen makkie voor Robur. Toch kan Robur terugkijken op een goed seizoen, waar achteraf meer in had gezeten. Voetballend is Robur één van de betere teams. Moeilijk is het altijd tegen de ploegen die fysiek sterk zijn en geen duel uit de weg gaan, waarbij het accent niet direct op goed voetbal ligt. Toch moet Robur in staat worden geacht om van Langweer te winnen en dan is de tweede periode bijna binnen. Misschien kan Robur ook nog profiteren van de derby sc Bolsward tegen RES. Sc Bolsward kan kampioen worden en zal er alles aan doen om dat te bereiken tegen een stadgenoot. Robur hoopt dat er zondag eerste paasdag veel supporters aanwezig zullen zijn om de jongens aan te moedigen. Het is jammer dat beide zondagploegen van de stad Harlingen een thuiswedstrijd hebben. Robur rekent op een goed resultaat van het Robur-team.

Programma 5e klasse A
Zondag 20 april
Black Boys - Aengwirden 1
St. Jacob - AVV 3
Langezwaag - Oldeboorn 2
sc Bolsward - RES 1
Robur - Langweer 1
Blauwhuis - Bakhuizen 2

Programma rkvv Robur
Zaterdag 19 april
14.00 Robur VR 1 - Foarut VR 1

Zondag 20 april
14.00 Robur 1 - Langweer 1
11.00 sc Bolsward 2 - Robur 3
10.00 Robur 4 - Frisia 7

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda