Sport

KV Eendracht timmert weer aan de weg

Door Jeroen Pietersma
Het is al bijna weer zover dat de beste kaatsers van Friesland in Harlingen kunnen laten zien wat ze kunnen. Op zondag 3 juli wordt bij kv Eendracht de Hotze Schuil Partij gespeeld. Dit jaar is dat een door elkaar loten partij en het begint om 11.00 uur.

Dylan Drent heeft de laatste weken een aantal finaleplaatsen behaald in de 1e klasse en zich daarmee weer in de top tien van de ranking gespeeld. De verwachting is dan ook, dat hij in eigen stad mee zal kunnen doen. De voorbereidingen zijn al in volle gang. De tribunebouwploeg is zelfs al klaar met het bouwen van de tribune. Ze raken steeds beter op elkaar ingespeeld. Als straks ook de feesttent er staat en het terrein helemaal aangekleed is, dan kan het publiek in een prachtige arena midden in de stad genieten van een mooie wedstrijd.

Het bruist momenteel van de activiteiten bij kv Eendracht. Dankzij de kaatslessen op de basisscholen waren er vorige week ruim 160 kinderen op het kaatsveld en de eerste nieuwe jeugdleden hebben zich daarna al weer gemeld op de training. Ze mogen eerst gratis meetrainen. Er wordt op donderdagavond getraind van 19 tot 20 uur en iedereen is van harte welkom. Lid worden is daarna erg goedkoop en kost maar 10 euro.
De jeugdleden die al wat langer bezig zijn, gaan bijna elke week naar de wedstrijden van de federatie Barradeel en zij komen met heel veel kransen en prijzen weer naar Harlingen. Dat stimuleert natuurlijk enorm. Kijk hiervoor op de website www.kveendrachtharlingen.nl of op de facebookpagina van kv Eendracht.

Vrijdag 24 juni speelt de jeugd een thuiswedstrijd in deze federatiecompetitie. Het begint om 16.30 uur op het veld van kv Eendracht en het is zeker de moeite waard om te komen kijken.
Op knkb niveau is Eendracht weer aanwezig met een aantal jeugdleden, die ook meedoen aan afdelingswedstrijden. Bij de welpen werd zelfs meteen een tweede prijs gewonnen. De pupillen meisjes zijn voor het eerst weg geweest en de schooljongens staan regelmatig op de knkb-lijst en wie weet levert dat straks ook nog prijzen op. Het ziet er veelbelovend uit voor de toekomst.

In het programmaboekje staat net als vorig jaar een feestelijke Harlinger Avond aangekondigd op vrijdag 1 juli, maar die gaat helaas niet door. Op diezelfde avond wordt er namelijk ook een Live4life benefietconcert gehouden op het Havenplein, waarbij ook het goede doel van een Ronald Mc Donald Huis wordt gesteund. Twee muziekavonden in Harlingen op dezelfde avond is geen goed idee, daarom heeft kv Eendracht de eigen Harlinger Avond afgelast. Voor volgend jaar zijn er al goede afspraken gemaakt, zodat het niet nog een keer tegelijk georganiseerd kan worden.

Kv Eendracht heeft nu op vrijdag 1 juli de afgelaste Heren 50+ kaatswedstrijd van Koningsdag op de kaatsagenda gezet. Aanvang 11 uur. Dit is altijd een prachtige partij, waar veel Eendrachtleden aan mee doen en zeker het bekijken waard.

Kennis maken met de kaatssport of een leuke invulling van een familiedag of een personeelsuitje kan ook bij kv Eendracht. Via de VVV kan een kaatsarrangement worden geboekt.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda