Sport

KV Eendracht organiseert succesvol pearkekeatsen


HARLINGEN - Op zondag 24 augustus organiseerde kv Eendracht voor de allereerste keer pearkekeatsen. In omliggende dorpen staat een dergelijke partij vaker op de agenda, voor de Harlinger vereniging was het de eerste keer.

Dat er wel liefhebbers zijn voor zulke  partijen, waarbij je je als tweetal (man/vrouw) opgeeft en dus in een vrije formatie kaatst, bleek wel uit de grote deelname. Maar liefst 31 tweetallen prijkten op de lijst. Hierbij veel gelegenheidstweetallen, waarbij één van de twee eigenlijk nooit kaatst, maar nu toch wel eens mee wil doen. Ook was er veel opgave van buiten Harlingen, wat alleen maar mooi is.

Om elf uur zou er worden begonnen, maar de regen kwam werkelijk met bakken uit de lucht. Veel telefoons werden geraadpleegd om de buienradar te bekijken. Het zag er niet naar uit dat het langdurig zou gaan regenen. Tegen half twaalf konden de eerste parturen aantreden. De lijst werd vlot afgewerkt onder leiding van scheidsrechters Age Tichelaar en Tjibbina Postma. Er werd veel gelachen en natuurlijk ook lekker gesjanterd op elkaar. Dat alles geeft de extra sjeu aan de partij.

De hele dag bleef het verder droog, tot aan de finale. Toen kon er wederom niet gekaatst worden, vanwege de grote hoeveelheid regen die er viel. Maar tegen half zeven konden Jan Nieuwenburg en Tjibbina Postma de prijzen uitreiken. De scheidsrechters werden bedankt met een taart.

Kransen en prijzen waren er voor de volgende parturen:
Winnaarsronde.
Romy van der Veen, Patrick Sjollema
Yvonne Stam, Hans Buikhuizen
Marianne Bierma, Jurjen de Vries
Esmé Torenbeek, Eddy Sjollema
Verliezersronde.
Nancy Boomstra, Mark Kwast
Betty Wolbers, Johan Kwast


|Doorsturen

Buienradar



Agenda