Sport

Kor Vrieswijk heeft zijn handen vol aan Joop Huizenga

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Titelkandidaat Kor Vrieswijk moest dinsdagavond tot het gaatje gaan om Joop Huizenga op de knie?n te krijgen. De sympathieke Achlumer trof een tot op het bot gemotiveerde Joop Huizenga tegenover zich die zich te vuur en te zwaard verdedigde.

Huizenga kon Vrieswijk lange tijd bijbenen maar werd na twee kleine foutjes toch nog pootje gelicht terwijl hij een zekere remise voor het grijpen had. Al met al een zwaarbevochten winstpartij voor Vrieswijk die nog een winstpartij op Klaas van Keimpema nodig heeft om een beslissingswedstrijd om het kampioenschap te spelen tegen Jan Stelwagen.

Drs. Van Keimpema blunderde dinsdag kinderlijk eenvoudig tegen Dick Bekkema. De Sexbierumer zette de poort wijd open. Bekkema offerde één schijf en sloeg er vervolgens drie naar dam. Van Keimpema wachtte de genadeklap niet af en blies als een manhaftig frontsoldaat de aftocht.
Koop de Vries, Elle van Keimpema, Rinze Postma en Nico Poelsma speelden een klein sneldamtoernooitje. Na zes partijtjes kon de balans worden opgemaakt: 1) Koop de Vries 10 punten, 2) Elle van Keimpema 8 punten, 3) Rinze Postma 6 punten en 4) Nico Poelsma 0 punten.

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda