Sport

Koop de Vries sleept punt uit het vuur

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Dinsdag kwamen weer tien leden van damclub Excelsior in actie voor de onderlingen competitie. Vijf mooie partijen en meer dan de helft bleef onbeslist. Hier het overzicht en de resultaten.

D. Bekkema-M. Bekema 2-0
Dick Bekkema klom na de zege op Marco Bekema naar de tweede plaats in het klassement. Laatstgenoemde wilde zich revancheren na de zeperd van vorige week en begon niet slecht aan de partij, maar vergiste zich halverwege, waardoor Dick de weg naar de damlijn kon openen en vrij eenvoudig naar winst combineerde.

R. Postma-S. Ferwerda 1-1
Rinze Postma en Sjoerd Ferwerda maakten er een mooie, spannende partij van. In een zes om zes eindspel moesten beide mannen heel nauwkeurig schuiven en omdat zowel Rinze als Sjoerd geen fout maakten, was een puntendeling het logische gevolg.

K. Vrieswijk-N. Poelsma 2-0
Na de winstpartij van vorige week ging Nico er eens goed voor zitten in zijn partij tegen titelverdediger Kor Vrieswijk. Kor bleek echter een paar maten te groot voor Nico en pakte al vroeg in de partij een voorsprong en gaf deze niet meer weg. Ondanks dat gaven beide spelers aan een mooie pot te hebben gespeeld.

J. Huizenga-J. Geertsma 1-1
Joop Huizenga gaf het goede resultaat van vorige week een prima vervolg. Tegen Jouke Geertsma behaalde hij een niet onverdienstelijk punt. In een spannend eindspel zag Jouke geen winst meer en deed een remiseaanbod. Joop meende nog te kunnen winnen en wilde beslist doorspelen, maar ging uiteindelijk toch op het aanbod in en behaalde daarmee zijn derde punt op een rij.

K. de Vries-K. van Keimpema 1-1
Koop de Vries had het zwaar tegen drs. Klaas. Laatstgenoemde had een numeriek overwicht, maar kon op één of andere manier de winst niet vinden. Koop zette alle zeilen bij rekende nauwkeurig en wist toch nog een punt uit het vuur te slepen.

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda