Voetbal

KNVB levert weer gecertificeerde trainers af bij Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Onlangs reikte het kersverse hoofdbestuurslid van Zeerobben, Gerrit Bos, weer vijf fel begeerde trainerscertificaten uit.

De afgelopen weken werd er op de vrijdagavond onder leiding van Koop Kerkstra, docent KNVB een cursus gegeven. Doel is de trainers de basisbeginselen van het trainen van de jeugd bij te brengen en de trainers van voldoende oefenstof te voorzien. Op vier avonden werden er theorie- en praktijkoefeningen gedaan met teams van de club.
De cursus is een mooie opstap naar de vervolgopleiding pupillentrainer, die Zeerobben ook weer gaat organiseren in het voorjaar. Zeerobben is erg blij weer vijf trainers toe te kunnen voegen aan haar gecertificeerde trainersstaf. Zeerobben heeft nu in een klein jaar 22 trainers het trainerscertificaat laten halen. De doelstelling om op ieder (standaard) team een gecertificeerde trainer te hebben is inmiddels ruimschoots behaald.
 De laatste avond werd feestelijk afgesloten en de trainers ontvingen naast hun certificaat ook een prachtig bos bloemen. De kantinemedewerkers zorgden voor lekkere hapjes. Een speciaal dankvoord was er voor Koop Kerkstra die de cursus heeft gegeven. Rond 21.30 uur ging iedereen tevreden naar huis.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda