Sport

Knappe remise Joop Huizenga

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - De dammers van Excelsior speelden dinsdag weer een volledige ronde voor de onderlinge competitie. De groep is inmiddels gesplitst in de A- en B-groep. In beide groepen stonden twee partijen op het programma. Ook was er een partij voor de verrassingscompetitie.

In groep A nam Joop Huizenga het op tegen Koop de Vries. Laatstgenoemde leek met een voorsprong de partij naar zich toe te kunnen trekken. Joop ontpopte zich als een ware Houdini en sleepte tot ieders verrassing een punt uit het vuur. De andere partij in deze groep was die tussen Dick Bekkema en Jan Stelwagen. Jan wist met een diep uitgedachte combinatie een voorsprong te pakken en een doorbraak te forceren. Hierna was de zege slechts een kwestie van tijd. 

In groep B had Elle van Keimpema weinig moeite met Nico Poelsma en kon al vrij snel de overwinnigsvlag hijsen. Pieter Hijlkema kwam tegen Marco Bekema op voorsprong. Marco probeerde er het beste van te maken, maar Pieter stond positioneel veel sterker, waardoor Marco besloot de handdoek in de ring te gooien.
Voor de verrassingscompetitie speelden Klaas van Keimpema en Rinze Postma tegen elkaar. Rinze verkeek zich op een afruil en de achterstand die hij hierbij opliep, kon hij niet meer goedmaken.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda