Knappe overwinning HMHC MB1 tegen Westerkwartier

De meiden van MB1 zijn na de herfstvakantie de nieuwe competitie uitstekend begonnen. Vorige week werd er in Drachten met 3-7 gewonnen van Graspiepers. Een terechte uitslag, waarbij MB1 vooral in de tweede helft liet zien hoe goed ze kunnen hockeyen en hoe goed de conditie is. Tweemaal anderhalf uur trainen per week heeft merkbaar effect.

Afgelopen zaterdag werd wederom gewonnen. Thuis tegen Westerkwartier werd het 2-1. De meeste meiden kenden de tegenstander nog van vorig jaar: een gelijkwaardige en sportieve ploeg, waar nog niet zo eenvoudig van gewonnen zou worden. En dat bleek zo te zijn. In de eerste helft was Harlingen weliswaar de betere ploeg, maar Westerkwartier scoorde 0-1. Mede door het geblesseerd uitvallen van Ebony was MB1 even uit hun spel, waar de tegenstander van kon profiteren.

In de rust drukten de meiden elkaar op het hart om toch vooral te blijven doorzetten en verzorgd te blijven hockeyen met goed positiespel. Harlingen bleef na de rust de wat sterkere ploeg. Saar scoorde 1-1 uit een hard ingeslagen strafcorner. Dat zorgde voor veel vertrouwen bij MB1 zodat een paar minuten later Jente 2-1 kon binnentikken. Vlak voor tijd viel helaas ook Melanie geblesseerd uit en bleef het spannend tot de laatste minuten. Keeper Noa redde vlak voor tijd nog een bal uit de kruising.

Komende zaterdag speelt MB1 wederom thuis, dan tegen Dash uit Hoogezand. Het wordt vast weer een spannende wedstrijd waarin de meiden de koppositie kunnen verstevigen. Hopelijk zijn de geblesseerden weer voldoende opgeknapt om mee te doen.