Sport

Klimaatveranderingen be?nvloeden ook de Copini 60+ competitie

Door Jeroen Pietersma
In een tijdsbestek van zes weken is deze populaire competitie door slechte weersomstandigheden al twee maal op maandagavond noodgedwongen afgelast. Het speelrooster wordt hierop natuurlijk aangepast, om toch aan de twaalf wedstrijdavonden te kunnen blijven voldoen.

Maandagavond 27 juni vond de vierde competitieronde plaats. Met een prima opkomst werd er in drie perken fel maar sportief om de punten gekaatst. Het was dan ook niet verwonderlijk, dat in alle drie de partijen het laatste eerst op een stand van 6 gelijk werd beslist.

Partuur 1 met Douwe Broersma, Gerrit Bijdeweg en Henk Bleeker nam het op tegen partuur 2, met Klaas Kloosterman en de gebroeders Albert en Wiebe Dijkstra. De strijdlust van beide parturen compenseerde het matige spelniveau in het begin van de partij. Er werden maar kleine kaatsen gelegd en diverse opslagballen voor geslagen. Het eerste bordje werd op 6 gelijk binnengehaald door het partuur van Douwe Broersma. Albert Dijkstra sloeg zich in het perk en het tussenspel kapot op de sleeuwe ballen van Henk Bleeker. Klaas Kloosterman en Gerrit Bijdeweg behaalden als de achterin spelers van beide parturen wel hun niveau. Zo sleepte de partij zich met voor elk partuur afwisselend een eerst tot 3-2 voort.
Toen partuur Broersma 4 om 2 eersten voor kwam, leek de weerstand van partuur Kloosterman gebroken. Maar omdat Wiebe Dijkstra nog wat feller werd, Albert Dijkstra wat minder oog voor Henk Bleeker had en Klaas Kloosterman dikke kaatsen en enkele ballen boven sloeg, werd het 4 eersten gelijk. Douwe, Gerrit en Henk bleven echter rustig en kalm en pakten het vijfde bordje. Op de stand 5-4 en 6-6 behield Douwe Broersma aan de opslag met een zitbal de door Gerrit Bijdeweg geslagen kaats op de boven.

Wiebe van Dijk moest samen met Hannes Oudendag en Jetze Nagel het opnemen tegen het tweetal Jan Kwast en Piet Stellingwerf. Ut eerste eerst sloeg van Diek die Piet Stellingwerf om deur een paar koegels naar ut perk te jagen. En in het volgende eerst deed Oudendag hetzelfde en werd het 2 om 0. Hierna zakten de mannen wat weg en raakte Van Dijk, bij de stand 3 om 2, geblesseerd. Oudendag zei nog, nou is die tuuten oek nog geblesseerd, Nagel antwoordde, daar wudde we alleen maar sterker van Hannes seun. Maar je konnen wel zien dat de leiding weg was, Piet Stellingwerf begon best op te slaan en Jan Kwast sloeg dikke kaatsen. Ze liepen dan ook uit naar 3 om 5 en 4-6 en toen viel het doek voor Oudendag c.s.

In perk twee kaatsten de neven Johan en Tommie Zuiderhof tegen Frans Alberda en Geert Voogd. De neven waren goed op ulkaar inspeuld en Johan wud steeds beter. En in ut begin van de partij lulde Geert Voogd meer dan dat ie kaatste en ging de strijd tot 3 om 3 eersten mooi geliek op. Daarna kreeg Geert een pleister op sien vreet en begon Frans Alberda as een wilde te kaatsen. Op 3-3 en 2-6 gaf hij een zitbal 3 om 4 dus, en ze pakten ook het volgende eerst 3 om 5. De neefkes wuuden wel en ut wudde dan oek nog 6-6 alle kans dus. Maar weer gaf Alberda een zitbal en wonnen ze en kon Geert sien pleister ur oek af.

Stand Copini 60+ Kaatsen
No. Deelnemers Eersten Voor Tegen
1. Douwe Broersma 25 14
2. Piet Stellingwerf 21 6
3. Frans Alberda 21 15
4. Klaas Kloosterman 21 17
5. Wiebe Dijkstra 21 19
6. Jan Kwast 20 18
7. Jetze Nagel 18 15
8. Gerard Voogd 17 12
9. Albert Dijkstra 14 13
10. Thom Zuiderhof 13 12
11. Henk Bleeker 12 22
12. Wiebe van Dijk 10 9
13. Jan Visser 10 9
14. Gerrit Bijdeweg 7 4
15. Johan Zuiderhof 6 12
16. Ysbrand Brandsma 4 12
17. Rick Vlieger 3 6
18. Hannes Oudendag 0 12

|Doorsturen

Buienradar



Agenda