Sport

Kees Koogje wint met Loc van Lee het Walle Geertsje toernooi

Door Jeroen Pietersma
Voor het eerst sinds vijf jaar waren er weer 52 teams die deelnamen aan het Walle Geertsje toernooi bij J.B.V. Boulegoed. Dat er voor iedere deelnemer aan het toernooi een gratis gerookte poon en gerookte schol werd aangeboden door Boulegoed, zal hieraan bijgedragen hebben. Ook de verse garnalen en zoute haringen zijn altijd erg in trek bij de boulers. De deelnemers kwamen uit alle windstreken van het land en ook een team uit Duitsland.

Vele toppers hadden zich aangemeld onder andere ook de winnaars van 2016, Wouter Hoekstra met Cees Minnema. Ze konden de titel weer bemachtigen want de finale werd weer bereikt. Dit na een tumultueuze halve finale tegen Coby en Gerard Zijlstra. Het echtpaar Zijlstra werd echter met 13-11 verslagen. De andere halve finale ging tussen Martin Bakker met Rik Moorlag tegen Kees Koogje met Loc van Lee, wat ook, net als de andere halve finale, een waardige finale had kunnen zijn. Het werd 13-11 voor Kees en Lokkie. Dat Kees en Loc naar de winst en de 350 euro afstevenden deed al snel blijken. Cees en Wouter pakten eerst een 1-0 voorsprong in de eerste mène doordat Cees driemaal raak schoot. De volgende mène gooiden Wouter en Cees vier mindere ballen. Dan schiet Kees twee boules weg van de tegenstander, maar met een biberon van Loc kwam de stand op 1-4. Hierna volgde er een mène waar van alles gebeurde maar het leverde maar één punt op en het wordt 1-5. De volgende mène een mindere boule van Loc en als Wouter mooi bij het butje komt, kwam de tireur-machine Kees Koogje op gang en weer kunnen ze er twee punten bijschrijven, 1-7. Ze leken niet te stoppen. Weer werden er maar liefst drie punten toegevoegd, 1-10. De volgende mène, zoals Kees zijn laatste boule verwoordde, was zijn schot een ongelukkige klos en gingen er twee punten naar Wouter en Cees 3-10. Kwam er dan toch nog een verrassing? Er volgden twee prachtige mènes met mooie geplaatste boules, carreauxs, beide teams pakten een punt uit een mène en het staat 4-11. De laatste mène is het weer Kees Koogje die zich liet gelden en schoot de partij uit en was de Walle Geertsje trofee dik en dik verdiend door Loc van Lee en Kees Koogje.

Maar liefst tien teams behaalden de volle winst in de voorrondes waaronder, één team van Boulegoed, een geweldig resultaat voor Giny Wolberts en Ido Homminga. Ze behaalden in de A-Complementair de vierde prijs. Reitze van der Veen met Jan Wolff wisten in deze poule de finale te behalen maar moesten het onderspit delven tegen Chris Bos met Laurent Niechcial met 13-10. Maar wel het team met het beste resultaat van Boulegoed proficiat voor deze mannen!

De finale in de B-Poule werd gespeeld door twee teams van Boulegoed te weten Jan (Por) van der Heide met Anna Lichtendahl tegen Klaas de Jong met Duco Broersma. Het werd een 13-12 overwinning voor de boys maar beide teams waren het erover eens dat een gelijkspel het beste zou zijn geweest. En nog was de koek niet op voor de leden van Boulegoed want Ben Kisjes met Siep Hoekstra wisten de finale van de B-Complementair te winnen met 13-9 tegen Rinze Nieuwsma met Kees Wieling.

In de C- Poule streden vier teams om de laatste prijs. In een spannende strijd wisten Aede Dijkstra met Warner Stienstra van Boulegoed op saldo de C-Poule te winnen. Een prima resultaat voor deze nieuwe leden.

Het Walle Geertsje toernooi kende sinds vele jaren weer een internationaal karakter door deelname van Monika Taeger en Dieter Ahlers van die Oldenbouler Petanqur Club uit Oldenburg (Duitsland). Dat ze het naar de zin hebben gehad blijkt uit het feit dat ze toegezegd hebben, net als heel veel andere boulers volgend jaar weer terug te komen.

Uitslagen
A Poule
1. Kees Koogje Midi Delft, Loc van Lee Boulegoed Harlingen
2. Kees Minnema Le Biberon Leeuwarden, Wouter Hoekstra Boule au But Sneek
3. Martin Bakker Le Biberon Leeuwarden, Rik Moorlag But 84 Steenwijk
4. Coby Zijlstra, Gerard Zijlstra beiden But 84 Steenwijk
A complementair
1. Chris Bos Petanque Union Kennemerland, Laurent Niechcial Ca Roule Heerhugowaard
2. Reitze v.d. Veen, Jan Wolff beiden Boulegoed Harlingen
3. Sandra de Waal Ca Roule Heerhugowaard, Charles van Maris Les Miles Iles Zuid Scharwoude
4. Ginie Wolberts, Ido Homminga beiden Boulegoed Harlingen
B poule
1. Klaas de Jong, Duco Broersma beiden Boulegoed Harlingen
2. Jan v.d. Heide, Anna Lichtendahl beiden Boulegoed Harlingen
3. Tinie Bergen, Piet Bergen beiden Purmerboules Purmerend
4. Peter Kool, Lia Hagenaars beiden Ca Roule Heerhugowaard
B complentair
1. Ben Kisjes, Siep Hoekstra beiden Boulegoed Harlingen
2. Rinze Nieuwsma, Kees Wieling beiden Boule au But Sneek
3. Richard de Jong, Gery Buis beiden Les Miles Iles Zuid Scharwoude
4. Gerard de Waal, Nel de Waal beiden Ca Roule Heerhugowaard
C poule winnaars
Aede Dijkstra, Warner Stienstra beiden Boulegoed Harlingen

|Doorsturen

Buienradar



Agenda