Voetbal

Kan fc Harlingen zich veilig spelen bij Udiros?

Door Jeroen Pietersma
Dat is de vraag, als fc Harlingen zondag op bezoek gaat bij de nummer 9, Udiros. De ploeg onder leiding van Friso Bakker staat ??n plaats boven fc Harlingen met slechts 1 punt meer. De Harlingers deden afgelopen zondag goede zaken door met 2-1 te winnen van Geel Wit en door die overwinning is Harlingen bijna veilig.

Komende zondag, als er wordt afgetrapt, weten we in ieder geval wat het resultaat is van het overgespeelde duel tussen Nicator en Geel Wit. Dat duel werd namelijk eerder ongeldig verklaard doordat trainer Daniël Hofstra van Nicator mee voetbalde en dat mag niet. Mocht Nicator vrijdagavond 28 april punten laten liggen en fc Harlingen gaat zondag met de winst naar huis, dan zijn ze volgend seizoen weer zeker van een verblijf in de derde klasse.

Het duel van vorig seizoen… Tja, dat was een forse dreun bij Udiros. Met 9-1 werd er toen verloren. Maar gelukkig is het team van fc Harlingen stabieler geworden en werd er eerder dit seizoen op eigen veld prima gespeeld tegen Udiros en werd er een 3-1 winst behaald.
Dus is er zondag zeker de mogelijkheid om voor de volle winst te gaan. Maar eigenlijk is het een beetje een verplichting om drie punten mee te nemen. In ieder geval moet fc Harlingen het stellen zonder de geschorste Sjouke Bootsma en kan het ook geen beroep doen op Patrick van der Waard.
Het duel op Sportpark Nieuwehorne begint om 14.00 uur en uiteraard bent u van harte welkom om het vlaggenschip te steunen.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda