Sport

Kaatsen tussen de kuilbalen in Kimswerd

Door Jeroen Pietersma
KIMSWERD - Kaatsvereniging de Helfrichs organiseert ieder jaar de ?B?tengewone Ledenpartij?. Dat wil zeggen: iets anders dan anders. Bestuurslid Henk Rijpma bedacht dit jaar een kaatsveld met obstakels in de vorm van kuilbalen en zo ontstond de ?Bolletjespartij?. Er is gekaatst met een zachte bal, wat voor veel tussenspel zorgde. De kuilbalen waren soms in het nadeel, soms in het voordeel.

De spelregels zijn simpel: als de bal bij de opslag via een kuilbaal in het perk komt, dan zit de bal en kan teruggeslagen worden. Raakt de bal een kuilbaal na de uitslag, dan mag de bal daarna nog met maximaal één stuit geslagen worden. De spelers hadden veel lol en natuurlijk waren er hilarische slagen.
De kaatsvereniging probeert op deze verrassende manier meer mensen bij het kaatsen te betrekken. Ook introducés mogen meedoen. Na drie lijsten met verschillende maten en tegenstanders werden de heerlijke vleespakketten uitgereikt aan de winnaars. Voor de drie beste spelers was er ook nog een prachtige krans, gemaakt door Feikje van der Duim. Tenslotte nog grote dank aan Jellie en Inge van het MFC die voor de catering zorgden. De winnaars: 1) Sybren Beert de Jong, 2) Michiel de Boer, 3) Anna Rijpma (allen uit Kimswerd), en 4) Jurgen Veltman uit Harlingen.
Vrijdag 26 juni is het nachtkaatsen in Kimswerd. Meer info op www.kvdehelfrichs.nl.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda