Sport

Kaatsen in het Oosterpark

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Zaterdagochtend om 11 uur waren dertig man en vrouw bereid om er weer een gezellige kaatsdag van te maken in het Oosterpark. Om 11 uur werd er bij prachtig weer geloot om daarna gelijk los te gaan in de eerste omloop. Met maar 10 parturen, omdat het voetbalseizoen weer is begonnen en er op andere velden ook gekaatst werd.

Helaas was het gras wat aan de hoge kant maar daar had iedereen last van. Over de hele dag gezien veel leuke partijen. Zo werd er in de eerste omloop 3 van de 5 partijen 5-2 gekaatst. Maar werden er wel veel eersten uitgevochten op 6-6. Rond een uur of half 5 begonnen men met het kaatsen van de finales in de winnaars- en verliezersronde. In de finale van de verliezersronde kaatsen partuur 5 en partuur 9 tegen elkaar. Partuur 5 met Christa Hoekstra, Piet Lichtendahl en Brian Zeilmaker nam het op tegen partuur 9 met Debbie Haarsma (die ingevallen was voor Jan Rutten), Mark Kwast en Simon Nijkamp. Met een 5-5 6-4 aan de telegraaf pakte partuur 9 de kaats en won de verliezersronde. In de winnaarsronde namen partuur 1 en partuur 7 het tegen elkaar op. Partuur 1 met Baukje Cornelisse, Meindert Riem en Johan Kwast tegen partuur 7 met Samantha Visser, Justin van Dijk en Lowie Quisenaerts. Deze finale eindigt in een 5-4 6-2 voor partuur 7 die aan het eind van de dag met de kransen naar huis gaan.
Er komt dit jaar nog één partij in het Oosterpark: deze afsluitpartij wordt gevolgd door een feestavond om de competitie af te sluiten. Datum van deze partij is nog niet bekend zal zo snel mogelijk bekendgemaakt worden.  

|Doorsturen

Buienradar



Agenda