Sport

Johan, Pollie en Afina winnen de Koningspartij

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - De Koningspartij bij kv Eendracht werd onder prachtige omstandigheden gespeeld. Het was mooi weer, er was weinig wind en er lag een prachtige grasmat klaar voor de 30 kaatsers, die nu eens met de harde bal tegen elkaar in het strijdperk traden.

In de eerste omloop had Arjen Staphorsius, de koning van de laatste twee jaren, het zwaar. Nadat hij de koningsbal had ingeleverd wist hij nog net te winnen met 5-5 en 6-2. Ook de tweede omloop was spannend en werd weer winnend afgesloten met 5-4 en 6-2. In de halve finale moest hij tegen het sterke partuur van Pollie en Johan Kwast, die kaatsten met Afina Schrik als derde maat. Dit partuur bleek toch wel het sterkste deze dag, want het won met 5-1 en 6-6. De eerste omloop hadden ze ook al op dezelfde stand winnend afgesloten. Met een staand nummer in de tweede omloop plaatsten zij zich dus voor de finale.

In deze finale troffen zij als tegenstander Theun van der Molen, Marijke Schut en Marije Agema, die zich via twee keer een overwinning met 5-3 en 6-6 en een staand nummer ook in de finale hadden gekaatst. De finale werd voor hen een teleurstelling, want hun tactiek die ze hadden uitgedacht tegen het opslaggeweld van Pollie en Johan Kwast werd al vrij snel overboord gezet en toen was er geen eenheid meer in het partuur.

Bij de tegenstander ging het zeer voorspoedig tot drie eersten. Toen moest Johan Kwast helaas uitvallen met een blessure. Hij werd hierna vervangen door Arjen Staphorsius. De partij werd hierna snel uitgespeeld en eindigde met 5-0 en 6-0.

In de verliezersronde waren alle partijen veel spannender. In de finale speelden het partuur van Justin van Dijk, Eddy Sjollema en Sara Woltman tegen het partuur van Kevin Hoekstra, Jarco Kingma en Anneke Haarsma. Na heel veel eersten met 6-6 werd de strijd pas beslist op 5-5 en 6-4 in het voordeel van het partuur van Justin van Dijk.

De prijzen werden hierna uitgedeeld door voorzitter Jan Nieuwenburg. Hij bedankte natuurlijk speciaal scheidsrechter Age Tichelaar, maar ook de andere mensen die hebben mee geholpen om deze partij te laten slagen. De prijzen waren deze keer waardebonnen van de Plus. Van het winnende partuur werd Johan Kwast, ondanks zijn blessure, uitgeroepen tot koning van de partij.

Over twee weken, op zondag 10 september, wordt het kaatsseizoen afgesloten met een Ouder-Kind Partij voor de jeugd van kv Eendracht. Alle jeugdleden moeten dus een familielid of een kennis benaderen om samen te kaatsen. Voor meer foto’s: www.kveendrachtharlingen.nl.

Uitslag
1e prijs: Johan Kwast (koning), Pollie Kwast en Afina Schrik;
2e prijs: Theun van er Molen, Marijke Schut en Marije Agema;
3e prijs: Arjen Staphorsius, Djé Jorna en Nynke Agema;
Verliezersronde
1e prijs: Justin van Dijk, Eddy Sjollema en Sara Woltman;
2e prijs: Kevin Hoekstra, Jarco Kingma en Anneke Haarsma.

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda