Voetbal

Jeugdtrainers Zeerobben op bezoek bij Jeugdopleiding sc Cambuur

Door Jeroen Pietersma
LEEUWARDEN - De jeugdtrainers van Zeerobben Edwin Zijlstra (Waddenrobkes), Wietse de Wit (F-pupillen) en Ane Schaap (C1) hebben onlangs een kijkje in de keuken genomen bij de jeugdopleiding van sc Cambuur.

Elwin van Keulen, Hoofd Jeugdopleidingen van sc Cambuur, organiseerde de themabijeenkomst ‘Betekenisvolle Oefenstof & Motivatie’ voor de verschillende amateurpartners van de eredivisieclub. Elwin, eveneens trainer van het succesvolle sc Cambuur D1, deed een korte presentatie over de organisatie van de jeugdopleiding, liet vervolgens de aanwezige jeugdtrainers de training van sc Cambuur D1 analyseren om vervolgens de uitkomsten van de analyse in kleine groepen met aanwezige trainers te bespreken. Na de tijd was er ruimte om vragen te stellen aan Elwin van Keulen of één van de andere aanwezige jeugdtrainers van sc Cambuur.

De gezamenlijke jeugdopleiding van sc Cambuur en fc Groningen is gecertificeerd door de KNVB met een ‘Nationale’ status. De jeugdopleiding RVO fc Groningen/sc Cambuur is beoordeeld door middel van Kwaliteit & Performance Model van de KNVB. In dit model zijn vier statussen te verdelen, namelijk: lokaal, regionaal, nationaal en internationaal.

Het was een leerzame avond voor Edwin, Wietse en Ane. Cambuur wil de komende jaren de relatie met de amateurpartners intensiveren. Die intentie werd kort na deze sessie ook direct in de praktijk gebracht richting Zeerobben, want Cambuur heeft voorgesteld op 13 mei eenzelfde clinic voor alle trainers van Zeerobben te geven op het Oostersportpark. Zeerobben heeft deze eervolle uitnodiging natuurlijk onmiddellijk aangenomen. Dit zal plaatsvinden op woensdag 13 mei aanstaande. Nadere berichten volgen nog, maar alle trainers van Zeerobben wordt alvast verzocht deze avond vrij te houden. Zomaar professionele kennis opdoen, dat mag je niet laten lopen… Zeerobben feliciteert sc Cambuur met de nieuwe certificering van de KNVB.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda