Voetbal

Jeugdoverzicht fc Harlingen

Door Jeroen Pietersma

Bij de Jeugd Onder 9 jaar speelden de jongens van de JO9-1 thuis tegen de JO9-1 van koploper SC Stiens. Het was een zware pot maar ze hebben tot het eind gevochten. Eindstand 1-6. Morgen zullen ze het thuis op gaan nemen tegen Leovardia. De jongens van JO9-2 speelden eveneens thuis en tegenstander waren de Stormvogels ’64 JO9-1. Een ware doelpuntenregen voor de Achlumers want ze wisten maar liefst veertien keer te scoren. Eindstand 0-14. De jongens van JO9-3 deden het beter tegen SC Franeker JO9-3 en sleepten hun allereerste overwinning binnen met een eindstand van 1-7. De jongste ‘F-jes’, JO9-5 namen eveneens de drie punten vanuit Makkum mee naar huis. Tegen de JO9-3 werd het 2-3. Morgen reizen ze af naar Sportpark De Binning in Arum.

Bij Jeugd Onder 11 jaar namen de mannen van JO11-1 het in Heeg op tegen SJO Oudega/HJSC/Heeg JO11-1. Beide teams hadden uit zes gespeelde wedstrijden de maximale achttien punten behaald. Het was een super spannende pot die alle kanten op kon, maar op basis van voetbal en inzet heeft Harlingen verdiend gewonnen met 0-3 en dus de terechte koploper. De jongens van JO11-2 namen het in een thuiswedstrijd op tegen SC Franeker JO11-3 en aan de stand te lezen waren zij een maatje te groot voor de Harlingers. Het werd 0-10. Morgen gaan ze het in hun thuiswedstrijd opnemen tegen S.F. Deinum JO11-1 en de wedstrijd begint om 11.45 uur. De JO11-3 namen het eveneens thuis op tegen SC Franeker maar dan tegen de JO11-7. De teams waren behoorlijk aan elkaar gewaagd maar het was Franeker die aan het langste eind trok en met een 1-2 overwinning huiswaarts keerden. Morgen ontvangen ze SJO Dronrijp Foarut Combinatie JO11-4 op de Harlinger velden.
De meisjes van MO11-1 speelden in Witmarsum tegen Mulier MO11-1 en zij konden dit duel helaas niet winnen. Eindstand 8-0.

En dan de Jeugd Onder 13 jaar. De jongens van JO13-1 namen het in Leeuwarden op tegen Frisia JO13-3. Van Harlinger kant waren er vele aanvallen maar ze waren onmachtig en onnauwkeurig. Frisia kwam er af en toe uit zonder gevaarlijk te worden. Moet wel gezegd worden dat het aan de werklust niet lag maar soms heb je van die dagen dat het niet wil. Zo eindigde dit, overigens sportieve duel, in een 0-0. De jongens van JO13-2 namen het thuis op tegen Zeerobben JO13-3 en het was een strijd tussen de nummers één en twee. Ook in deze wedstrijden vele aanvallen van beide kanten maar er mocht niet gescoord worden en dus werden de punten verdeeld. Morgen om 10.00 uur komt Scharnegoutum ’70 JO13-2 naar Harlingen. De jongens van JO13-3 waren na de winst op LSC nu een weekend vrij. Maar morgen zullen ze het opnemen in Easterein tegen SDS JO13-3.
De meiden van MO13-1 ontvingen de meiden van DWP MO13-1 uit St. Johannesga op de Vierkantsdijk. DWP liet meteen zien dat ze naar Harlingen waren gekomen voor de drie punten om zo de aansluiting met LSC te behouden. Winnen konden de Harlingse meiden dan ook niet maar ze konden wel de schade beperkt houden tot 0-4. Morgen nemen ze het in een thuisduel op tegen SC Bolsward MO13-3 om 11.30 uur.

Bij de Jeugd Onder 15 jaar hadden de jongemannen van JO15-1 een weekend vrij. Morgen zijn ze in Franeker te vinden om het op te nemen tegen de JO15-2. De mannen van JO15-2 wonnen hun wedstrijd tegen Tzummarum JO15-1 met 4-1.
De dames van MO15-1 speelden in Witmarsum tegen Mulier MO15-1 en wisten met maar liefst 0-8 weer huiswaarts te keren.

Bij de Jeugd Onder 17 jaar namen de jongemannen van JO17-1 het thuis op tegen SDS JO17-1 uit Easterein. Het werd 0-5.

Bij de Jeugd Onder 19 jaar nam de JO19-1 van fc Harlingen het thuis op tegen S.C. Stiens JO19-1, de koploper. Het was Peter die in de zestien verwoestend uithaalde en de openingstreffer maakte maar het bleef bij die ene goal voor Harlingen. Stiens wist er meer te scoren en met een eindstand van 1-6 was het zeker geen schande om van de koploper te verliezen.

Morgen zal er een aangepast programma gelden bij fc Harlingen. Dit naar aanleiding van het plotselinge overlijden van Werry Hoffmann. Vanaf negen uur zullen de jeugdteams van start gaan en ter nagedachtenis aan Werry zal morgen voor elke wedstrijd een minuut stilte in acht worden genomen. Na 13:00 uur zullen er geen wedstrijden meer worden gespeeld. Dit geldt voor zowel de uit- als de thuiswedstrijden. De kantine zal om 13.15 uur sluiten.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda